Ovenschotel met courgetterolletjes

Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm

Hoofdgerecht 50 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgettes in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf, ca 20 tot 24 stuks. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken of gebruik spinazie uit de vriezer die goed uitgelekt is. Meng de ricotta met de spinazie, pesto, peper, zout, ei en 50 gr geraspte kaas.

  2. Snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en leg op ongeveer de helft van de courgetteplakken een stuk (wil je meer vlees in het gerecht gebruiken dan kun je ook een dubbele portie parmaham nemen en alle plakken beleggen. Of laat achterwege voor een vega variant). Schep een beetje van het ricottamengsel op een courgetteplak en besmeer deze hiermee.

  3. Rol ze dan voorzichtig op. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en steek hier de courgetterolletjes in. Bestrooi met wat kaas en de pijnboompitten. Zet de schotel ca 25 min in de oven en doe indien mogelijk de laatste paar min de grill aan.

Heeft het gesmaakt?
578 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!