Ovenschotel met courgetterolletjes

Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgettes in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf, ca 20 tot 24 stuks. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken of gebruik spinazie uit de vriezer die goed uitgelekt is. Meng de ricotta met de spinazie, pesto, peper, zout, ei en 50 gr geraspte kaas.

 Snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en leg op ongeveer de helft van de courgetteplakken een stuk (wil je meer vlees in het gerecht gebruiken dan kun je ook een dubbele portie parmaham nemen en alle plakken beleggen. Of laat achterwege voor een vega variant). Schep een beetje van het ricottamengsel op een courgetteplak en besmeer deze hiermee.

 Rol ze dan voorzichtig op. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en steek hier de courgetterolletjes in. Bestrooi met wat kaas en de pijnboompitten. Zet de schotel ca 25 min in de oven en doe indien mogelijk de laatste paar min de grill aan.

561 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.