Ga naar de inhoud
Ovenschotel met courgetterolletjes

Ovenschotel met courgetterolletjes

Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm

50 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 ml tomatensaus met basilicum kruiden ( passata )
  • 2 niet al te grote courgettes
  • 250 gr ricotta
  • 2 eetlepels pesto ( of zelfgemaakte pesto )
  • snuf peper en zout
  • 70 gr parmaham
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gr spinazie
  • 75 gr geraspte kaas ( mozzarella )

Materialen

  • Ovenschotel
  • Mandoline of kaasschaaf

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgettes in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf, ca 20 tot 24 stuks. Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken of gebruik spinazie uit de vriezer die goed uitgelekt is. Meng de ricotta met de spinazie, pesto, peper, zout, ei en 50 gr geraspte kaas.


  2. Snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden en leg op ongeveer de helft van de courgetteplakken een stuk (wil je meer vlees in het gerecht gebruiken dan kun je ook een dubbele portie parmaham nemen en alle plakken beleggen. Of laat achterwege voor een vega variant). Schep een beetje van het ricottamengsel op een courgetteplak en besmeer deze hiermee.


  3. Rol ze dan voorzichtig op. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en steek hier de courgetterolletjes in. Bestrooi met wat kaas en de pijnboompitten. Zet de schotel ca 25 min in de oven en doe indien mogelijk de laatste paar min de grill aan.