Couscous met Marokkaanse balletjes

Couscous met gegrilde groenten en kruidige gehaktballetjes met yoghurtsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Meng het gehakt met de ras el hanout kruiden, het ei en paneermeel. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes bruin en gaar in ca. 12 minuten. Los het halve bouillonblokje op in heet water (hoeveelheid zie verpakking couscous) voeg de couscous toe en laat wellen. Bak de champignons in een pannetje.

 Meng de couscous met de gegrilde groenten en gebakken champignons. Meng de yoghurt met een beetje olijfolie en een snufje ras el hanout kruiden. Serveer de couscous met de kruidige gehaktballetjes en de yoghurtsaus. Garneer met wat fijngehakte amandel en eventueel wat peterselie of munt om te garneren.

 Tips:

 Voor de geroosterde groenten gebruikte ik een kant en klaar pak met gegrilde courgette, wortel en paprika. Maar je kunt ook zelf groenten grillen of andere groenten nemen.

 Ras al hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met o.a. paprika, komijn en nootmuskaat. Ik gebruikte de kruidenmix van Green Gypsy Spices, deze speelse kruidenmixen bevatten geen toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen en zitten tevens in een super leuke verpakking!

58 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!