Ga naar de inhoud
Couscous met Marokkaanse balletjes

Couscous met Marokkaanse balletjes

Couscous met gegrilde groenten en kruidige gehaktballetjes met yoghurtsaus

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout ( Green Gypsy )
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 200 gr geroosterde groenten
  • 125 gr champignons
  • 1 eetlepel amandel ( grof gehakt )
  • 150 gr couscous
  • 0.5 bouillonblokje
  • 100 ml yoghurt
  • scheutje olijfolie
  • Peterselie of munt om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de ras el hanout kruiden, het ei en paneermeel. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de balletjes bruin en gaar in ca. 12 minuten. Los het halve bouillonblokje op in heet water (hoeveelheid zie verpakking couscous) voeg de couscous toe en laat wellen. Bak de champignons in een pannetje.


  2. Meng de couscous met de gegrilde groenten en gebakken champignons. Meng de yoghurt met een beetje olijfolie en een snufje ras el hanout kruiden. Serveer de couscous met de kruidige gehaktballetjes en de yoghurtsaus. Garneer met wat fijngehakte amandel en eventueel wat peterselie of munt om te garneren.


  3. Tips:


  4. Voor de geroosterde groenten gebruikte ik een kant en klaar pak met gegrilde courgette, wortel en paprika. Maar je kunt ook zelf groenten grillen of andere groenten nemen.


  5. Ras al hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met o.a. paprika, komijn en nootmuskaat. Ik gebruikte de kruidenmix van Green Gypsy Spices, deze speelse kruidenmixen bevatten geen toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen en zitten tevens in een super leuke verpakking!