Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Marokkaanse groentestoof

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • snuf kaneel
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 100 gr kikkererwten (uit blik)
  • 300 gr couscous
  • peper en zout
  • olie om te bakken
  • 75 gr feta

Bereiding
Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak 10 minuutjes. Voeg de ras el hanout kruiden en kaneel toe en schep er door.

marokkaanse_groentestoof_01.jpg
marokkaanse_groentestoof_02.jpg
marokkaanse_groentestoof_03.jpg

Voeg dan de tomatenblokjes toe en een flinke snuf peper en zout. Laat 20 minuutjes pruttelen. Bereid ondertussen ook de couscous. Schep als laatste de uitgelekte kikkererwten door de groentestoof. Serveer de couscous met de groentestoof en kruimel er wat feta over.

Ik heb de groentestoof bereid in de pan en de tajine alleen gebruikt om het recept in te serveren maar je kunt de stoof ook in een tajine bereiden.

Beoordeling (76 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus