Marokkaanse groentestoof

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta. Op smaak gebracht met ras el hanout kruiden.

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak 10 minuutjes. Voeg de ras el hanout kruiden en kaneel toe en schep er door.

  2. Voeg dan de tomatenblokjes toe en een flinke snuf peper en zout. Laat 20 minuutjes pruttelen. Bereid ondertussen ook de couscous. Schep als laatste de uitgelekte kikkererwten door de groentestoof. Serveer de couscous met de groentestoof en kruimel er wat feta over.

  3. Ik heb de groentestoof bereid in de pan en de tajine alleen gebruikt om het recept in te serveren maar je kunt de stoof ook in een tajine bereiden.

Heeft het gesmaakt?
355 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!