Marokkaanse groentestoof

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta. Op smaak gebracht met ras el hanout kruiden.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snipper de ui en fruit deze aan in een beetje olie. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak 10 minuutjes. Voeg de ras el hanout kruiden en kaneel toe en schep er door.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en een flinke snuf peper en zout. Laat 20 minuutjes pruttelen. Bereid ondertussen ook de couscous. Schep als laatste de uitgelekte kikkererwten door de groentestoof. Serveer de couscous met de groentestoof en kruimel er wat feta over.

Ik heb de groentestoof bereid in de pan en de tajine alleen gebruikt om het recept in te serveren maar je kunt de stoof ook in een tajine bereiden.

302 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!