Ga naar de inhoud
Marokkaanse groentestoof

Marokkaanse groentestoof

Deze Marokkaanse stoofpot zit boordevol smaak, is heerlijk verwarmend en perfect als voedzame maaltijd voor doordeweeks. Met een mix van groenten, specerijen en rozijnen heb je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel gezet.

10 M + 30 M kooktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor porties

  • 1 witte ui ( fijngesnipperd )
  • 3 tenen knoflook ( fijngesneden )
  • 1 grote wortel ( in blokjes )
  • 2 middelgrote aardappels ( in blokjes )
  • 1 courgette ( in halve maantjes )
  • 400 gr kikkererwten uit blik
  • 400 gr tomatenblokjes ( uit blik )
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 50 gr rozijnen
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie
  • couscous ( om te serveren )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de knoflook, wortel, aardappelen en courgette toe en bak 5 minuten mee.


  2. Voeg de ras el hanout, zout en peper toe. Roer goed door zodat de groenten goed gekruid worden.


  3. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, rozijnen en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 20-25 minuten zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn.


  4. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe. Doe als laatste de romige amandelpasta erbij en roer het er doorheen zodat de stoof wat romiger wordt.


  5. Serveer de groentestoof met couscous (of rijst) en garneer met verse koriander of peterselie. Eet smakelijk!


    Ā 


    Ā