Marokkaanse quinoa salade

Gezonde lauwwarme salade van quinoa met amandel, krokante kikkererwten en komkommer en een kruidige dressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing:

Bereiding

 Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Meng in een kom met een beetje olie. Voeg een halve eetlepel ras el hanout kruiden toe. Rooster ze 20 minuten krokant in de oven op 200 graden of 10 minuten in de airfryer op 200 graden.

 Snijd de wortel in stukjes. Breng een pan met water aan de kook en vroeg er een ½ bouillonblokje aan toe. Voeg de wortel en quinoa aan toe. Kook 10 minuten.

 Snijd de komkommer in stukjes. Giet de quinoa en wortel af. Doe terug in de pan. Voeg de komkommer en de kikkererwten toe. Hak de munt fijn en schep door de quinoa.

 Rooster de amandelen lichtjes en voeg ook toe aan de quinoa salade. Maak de dressing van olijfolie, honing, citroensap en een halve theelepel ras el hanout kruiden. Doe de quinoa salade in een kom en meng de dressing erdoor.

 Bestrooi met granaatappelpitten en amandel. Serveer de salade lauwwarm, maar ook koud is hij lekker.

41 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!