Marokkaanse groenteschotel

Lekkere kruidige groenten zoals pompoen, zoete aardappels, aubergine en feta uit de oven

Bijgerecht 30 min + 32 min oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Schil de wortels, flespompoen, ui en aardappels en snijd in stukjes. Doe alle groenten (behalve aubergine) in een grote ingevette ovenschaal en schenk er een scheutje olijfolie bij en schep goed door.

  3. Zet de ovenschaal 20 min in de oven.

  4. Snijd ondertussen de aubergine en feta in blokjes.

  5. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de aubergine en feta blokjes door de groenten. Meng de ras el hanout kruiden met een beetje olijfolie en giet dit over de groenten. Voeg de fijngehakte munt toe en schep alles nog een keer goed door. Zet de ovenschaal nog een minuut of 12 terug in de oven.

  6. Als bijgerecht kun je dit recept het beste voor 6 personen aanhouden, als hoofdgerecht zou ik 4 personen aanhouden.

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!