Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Curry met aardappel en kip

Groente, aardappels en vlees uit 1 pannetje in een heerlijke kruidige curry saus

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 klein stukje gember
  • 2 tomaten
  • 1 potje curry mild a 165 gr (Patak’s)
  • 350 gr kip
  • 500 gr aardappel (in grove stukken of krieltjes)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr verse spinazie

Bereiding
Snipper de ui en snijd de gember (geschild) in kleine stukjes. Fruit deze aan in een (wok)pan. Voeg de pot curry pasta toe en en 50 ml water en bak even mee. Voeg dan de kip in blokjes toe en laat deze 5 minuutjes in de saus garen. Voeg dan de tomaten in blokjes toe en de kokosmelk. Doe dan ook de aardappels er bij en laat ca 25 minuutjes koken tot de aardappels zacht zijn (maar nog wel een beetje een bite hebben). Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken.

curry_aardapel_01.jpg
curry_aardapel_02.jpg
curry_aardapel_03.jpg

Tips: kook de aardappels 10 minuten voor voordat je ze toevoegt aan de saus. Zo hoeven ze minder lang te koken en is het gerecht eerder klaar, gebruik dan wel iets minder vocht. Probeer ook eens een andere curry zoals madras of tikka masala.

Beoordeling (184 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst