Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Curry met aardappel en kip

Groente, aardappels en vlees uit 1 pannetje in een heerlijke kruidige curry saus

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 klein stukje gember
  • 2 tomaten
  • 1 potje curry mild a 165 gr (Patak’s)
  • 350 gr kip
  • 500 gr aardappel (in grove stukken of krieltjes)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr verse spinazie

Bereiding
Snipper de ui en snijd de gember (geschild) in kleine stukjes. Fruit deze aan in een (wok)pan. Voeg de pot curry pasta toe en en 50 ml water en bak even mee. Voeg dan de kip in blokjes toe en laat deze 5 minuutjes in de saus garen. Voeg dan de tomaten in blokjes toe en de kokosmelk. Doe dan ook de aardappels er bij en laat ca 25 minuutjes koken tot de aardappels zacht zijn (maar nog wel een beetje een bite hebben). Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken.

curry_aardapel_01.jpg
curry_aardapel_02.jpg
curry_aardapel_03.jpg

Tips: kook de aardappels 10 minuten voor voordat je ze toevoegt aan de saus. Zo hoeven ze minder lang te koken en is het gerecht eerder klaar, gebruik dan wel iets minder vocht. Probeer ook eens een andere curry zoals madras of tikka masala.

Beoordeling (168 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal