Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Curry met aardappel en kip

Groente, aardappels en vlees uit 1 pannetje in een heerlijke kruidige curry saus

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui en snijd de gember (geschild) in kleine stukjes. Fruit deze aan in een (wok)pan. Voeg de pot curry pasta toe en en 50 ml water en bak even mee. Voeg dan de kip in blokjes toe en laat deze 5 minuutjes in de saus garen. Voeg dan de tomaten in blokjes toe en de kokosmelk. Doe dan ook de aardappels er bij en laat ca 25 minuutjes koken tot de aardappels zacht zijn (maar nog wel een beetje een bite hebben). Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken.

 Tips: kook de aardappels 10 minuten voor voordat je ze toevoegt aan de saus. Zo hoeven ze minder lang te koken en is het gerecht eerder klaar, gebruik dan wel iets minder vocht. Probeer ook eens een andere curry zoals madras of tikka masala.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×