Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Curry met aardappel en kip

Groente, aardappels en vlees uit 1 pannetje in een heerlijke kruidige curry saus

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 klein stukje gember
  • 2 tomaten
  • 1 potje curry mild a 165 gr (Patak’s)
  • 350 gr kip
  • 500 gr aardappel (in grove stukken of krieltjes)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr verse spinazie

Bereiding
Snipper de ui en snijd de gember (geschild) in kleine stukjes. Fruit deze aan in een (wok)pan. Voeg de pot curry pasta toe en en 50 ml water en bak even mee. Voeg dan de kip in blokjes toe en laat deze 5 minuutjes in de saus garen. Voeg dan de tomaten in blokjes toe en de kokosmelk. Doe dan ook de aardappels er bij en laat ca 25 minuutjes koken tot de aardappels zacht zijn (maar nog wel een beetje een bite hebben). Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken.

curry_aardapel_01.jpg
curry_aardapel_02.jpg
curry_aardapel_03.jpg

Tips: kook de aardappels 10 minuten voor voordat je ze toevoegt aan de saus. Zo hoeven ze minder lang te koken en is het gerecht eerder klaar, gebruik dan wel iets minder vocht. Probeer ook eens een andere curry zoals madras of tikka masala.

Beoordeling (173 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette