Aspergeragout
Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr asperges ( ongeschild )
-
60 gr erwtjes ( diepvries )
-
1 sjalot ( of kleine ui )
-
40 gr boter
-
40 gr bloem
-
0.5 blokje groentebouillon
-
100 ml kookroom
-
4 pasteibakjes
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de asperges en bewaar de schil. Snijd 1 a 2 cm van de onderkant van de asperges en gooi deze weg. Bak de pasteibakjes indien nodig af in de oven.
-
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg hier het bouillonblokje en de aspergeschillen aan toe. Voeg vervolgens de geschilde asperges heel of 1 x doorgesneden toe. Kook de asperges in 7 a 8 minuten gaar.
-
Haal de hele asperges uit de pan en giet de bouillon met de schillen door een zeef en vang het vocht op. Meet deze aspergebouillon af op 300 ml (voor 4 personen).
-
Hak de sjalot heel fijn en bak aan in de aangegeven hoeveelheid boter. Voeg de bloem toe en door elkaar zodat er een roux ontstaat. Giet dan het afgegoten aspergewater er beetje bij beetje bij en roer door met een garde tot er een saus ontstaat. Giet dan de kookroom erbij.
-
Voeg de erwtjes toe en warm deze door in de saus. Snijd de hele asperges in stukjes van ca. 1 cm en voeg als laatste toe aan de ragout en roer erdoor. Breng de aspergeragout eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
-
Serveer de pasteibakjes met de aspergeragout en garneer met wat verse peterselie.
Heeft het gesmaakt?
21 stemmen
Ook lekker