Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel curry

Milde vegetarische curry met zoete aardappels, kikkererwten, paprika en Indiase kruiden

Ingredienten
600 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 blikje kikkererwten a 200 gr
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 ml kokosmelk
1 eetl olijfolie
Stukje verse gember van ca 2 cm, geraspt
1 blik tomatenblokjes a 400 gr
1 theel garam masala (indiase kruiden)
1 theel komijn
Snufje kaneel
1/2 theel kurkuma
½ theel gemalen korianderzaad
Zout
300 gr rijst
 
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de garam masala, komijn, kaneel, kurkuma en korianderzaad toe en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer de geraspte gember er door.
 
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
Breng de saus op smaak met wat zout. Doe dan ook de blokjes aardappel in de pan en laat deze 15 min zachtjes pruttelen (met deksel) in de saus. Schep af en toe er door heen.
 
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd de paprika in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze ook toe aan de pan. Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer met de rijst. 

 

 

Beoordeling (124 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel