Zoete aardappelcurry

Een heerlijk romige zoete aardappelcurry met onder andere kikkererwten, paprika en spinazie

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Maak de rode paprika schoon en snijd deze in reepjes. Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.

  2. Verhit een pan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie hierin. Fruit de knoflook, ui en gember aan. Voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes en rode paprika toe, bak dit even mee. Doe alle kruiden (de garam masala, kerriepoeder en komijnpoeder) erbij in de pan samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan.

  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kikkererwten en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Laat circa 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

  4. Wanneer de curry klaar is, roer dan de spinazie erdoorheen en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry met wat rijst en serveer met wat limoen en sesamzaad.

Heeft het gesmaakt?
126 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.