Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel curry

Milde vegetarische curry met zoete aardappels, kikkererwten, paprika en Indiase kruiden

Ingredienten
600 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 blikje kikkererwten a 200 gr
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 ml kokosmelk
1 eetl olijfolie
Stukje verse gember van ca 2 cm, geraspt
1 blik tomatenblokjes a 400 gr
1 theel garam masala (indiase kruiden)
1 theel komijn
Snufje kaneel
1/2 theel kurkuma
½ theel gemalen korianderzaad
Zout
300 gr rijst
 
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de garam masala, komijn, kaneel, kurkuma en korianderzaad toe en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer de geraspte gember er door.
 
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
Breng de saus op smaak met wat zout. Doe dan ook de blokjes aardappel in de pan en laat deze 15 min zachtjes pruttelen (met deksel) in de saus. Schep af en toe er door heen.
 
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
curry met zoete aardappelen 01
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd de paprika in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze ook toe aan de pan. Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer met de rijst. 

 

 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×