Ga naar de inhoud
Zoete aardappelcurry

Zoete aardappelcurry

Een heerlijk romige zoete aardappelcurry met onder andere kikkererwten, paprika en spinazie

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 zoete aardappelen ( circa 500 gram )
  • 200 gr spinazie
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuikje gember ( circa 1 cm )
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml bouillon
  • 1 blik tomatenblokjes ( 400 gram )
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Maak de rode paprika schoon en snijd deze in reepjes. Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.


  2. Verhit een pan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie hierin. Fruit de knoflook, ui en gember aan. Voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes en rode paprika toe, bak dit even mee. Doe alle kruiden (de garam masala, kerriepoeder en komijnpoeder) erbij in de pan samen met de tomatenpuree en bak dit kort aan.


  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kikkererwten en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Laat circa 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.


    Zoete aardappel curry Zoete-aardappel-curry Zoete-aardappel-curry
  4. Wanneer de curry klaar is, roer dan de spinazie erdoorheen en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry met wat rijst en serveer met wat limoen en sesamzaad.