Thaise rode curry soep met noedels

Een lekkere en makkelijke manier om veel groenten te verwerken in je maaltijd is door soep te maken. Deze Thaise rode curry soep is enorm smaakvol, kleurrijk én heel voedzaam.

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Snipper de rode ui en snijd de verse gember en knoflook fijn.

  2. Snijd de bloemkool in roosjes, de winterpenen in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de tofu in blokjes.

  3. Zet een diepe pan op het vuur en verhit de olijfolie.

  4. Fruit de rode ui, knoflook en gember even aan.

  5. Voeg de rode curry pasta, kurkuma en eventueel wat chilivlokken, peper en zout toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg een scheut water toe om aanbranden te voorkomen.

  6. Doe de bloemkoolroosjes, winterpeen en rode paprika in de pan en bak het een paar minuten mee. Schep het goed om zodat de kruiden goed verdeeld worden.

  7. Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan en leg de tofublokjes erin.

  8. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur lager en kook de soep 10-15 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn en de tofu lekker zacht.

  9. Snijd de limoen door de helft. Knijp het sap van de ene helft in de pan en bewaar de andere helft ter garnering. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

  10. Doe de laatste 4-5 minuten de noedels bij de soep en laat het meekoken tot ze gaar zijn.

  11. Schep de soep in diepe kommen of borden. Garneer met de bosui en sesamzaadjes. Maak het af met een schijfje of partje limoen.

  12. Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de noedels apart te koken en later toe te voegen aan de soep. Zo voorkom je dat ze doorkoken (en snotterig worden) als je niet alle soep in één keer opeet.

Heeft het gesmaakt?
7 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.