Fatayer

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot
Ingrediënten
120 gr bloem
3 eetl olijfolie
Snufje zout
60 ml water
 
Vulling:
1 sjalotje
150 spinazie
1 eetl citroensap
Zout en peper
3 eetl walnoten, grof gehakt
1 eetl olijfolie
1 theel sumak (eventueel te vervangen door een beetje citroenrasp)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Meng de bloem en het zout en schenk de olie er bij. Begin te kneden en doe dan beetje bij beetje het water erbij totdat er een soepel deeg ontstaat. Vorm ongeveer 12 bolletjes en zet deze afgedekt in de koelkast.
 
fatayer01
Bak het sjalotje in een grote pan in een eetlepel olijfolie. Voeg in etappes de spinazie toe totdat alles geslonken is. Schep het spinaziemengsel in een zeef en druk al het vocht er uit. Meng de spinazie in een kommetje met peper, zout, citroensap, sumak en walnoten. Haal de bolletjes uit de koelkast en maak of rol ze plat. Schep ongeveer 2 theelepels van het spinaziemengsel in het midden en vouw ze dicht als een driehoek.
 
fatayer02
Herhaal dit met alle balletjes en zet ze dan 20 minuten op een bekleedde bakplaat in de oven totdat de goudbruin zijn. Laat een paar minuten afkoelen en serveer ze warm.
30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.