Ga naar de inhoud
Fatayer

Fatayer

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 120 gr bloem
  • 3 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 60 ml water
  • 1 sjalotje
  • 150 spinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper
  • 3 eetlepel walnoten ( grof gehakt )
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel sumak ( eventueel te vervangen door een beetje citroenrasp )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 garden. Meng de bloem en het zout en schenk de olie er bij. Begin te kneden en doe dan beetje bij beetje het water erbij totdat er een soepel deeg ontstaat. Vorm ongeveer 12 bolletjes en zet deze afgedekt in de koelkast.


  2. Bak het sjalotje in een grote pan in een eetlepel olijfolie. Voeg in etappes de spinazie toe totdat alles geslonken is.


  3. Schep het spinaziemengsel in een zeef en druk al het vocht er uit. Meng de spinazie in een kommetje met peper, zout, citroensap, sumak en walnoten.


  4. Haal de bolletjes uit de koelkast en maak of rol ze plat. Schep ongeveer 2 theelepels van het spinaziemengsel in het midden en vouw ze dicht als een driehoek.


  5. Herhaal dit met alle balletjes en zet ze dan 20 minuten op een bekleedde bakplaat in de oven totdat de goudbruin zijn. Laat een paar minuten afkoelen en serveer ze warm.


    Fatayer recept Recept Fatayer