Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Fatayer

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot
Ingrediënten
Deeg
120 gr bloem
3 eetl olijfolie
Snufje zout
60 ml water
 
Vulling
1 sjalotje
150 spinazie
1 eetl citroensap
Zout en peper
3 eetl walnoten, grof gehakt
1 eetl olijfolie
1 theel sumak (eventueel te vervangen door een beetje citroenrasp
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 garden. Meng de bloem en het zout en schenk de olie er bij. Begin te kneden en doe dan beetje bij beetje het water erbij totdat er een soepel deeg ontstaat. Vorm ongeveer 12 bolletjes en zet deze afgedekt in de koelkast.
 
fatayer01
Bak het sjalotje in een grote pan in een eetlepel olijfolie. Voeg in etappes de spinazie toe totdat alles geslonken is. Schep het spinaziemengsel in een zeef en druk al het vocht er uit. Meng de spinazie in een kommetje met peper, zout, citroensap, sumak en walnoten. Haal de bolletjes uit de koelkast en maak of rol ze plat. Schep ongeveer 2 theelepels van het spinaziemengsel in het midden en vouw ze dicht als een driehoek.
 
fatayer02
Herhaal dit met alle balletjes en zet ze dan 20 minuten op een bekleedde bakplaat in de oven totdat de goudbruin zijn. Laat een paar minuten afkoelen en serveer ze warm.
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas