Ga naar de inhoud
Pompoen hummus

Pompoen hummus

Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch

10 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr pompoen ( in blokjes )
  • 265 gr kikkererwten ( uit blik )
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin ( sesampasta )
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel rozemarijn
  • Snuf komijn
  • snuf peper en zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe samen met een snuf peper en zout. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen in ca. 20 a 25 minuten gaar.


    Pompoen hummus Pompoen hummus Pompoen hummus
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Voeg de tahin, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en komijn toe. Doe ook de pompoenblokjes (bewaar er een paar voor de garnering) erbij en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat olie toe tot je een smeuïge maar stevige massa hebt maar draai het niet te lang door.


  3. Doe de hummus in een kommetje en garneer eventueel met wat pompoen, kikkererwten en extra rozemarijn.


  4. Tip: bewaar de hummus in de koelkast afgedekt.