Pompoen hummus

Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe samen met een snuf peper en zout. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen in ca. 20 a 25 minuten gaar.

Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Voeg de tahin, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en komijn toe. Doe ook de pompoenblokjes (bewaar er een paar voor de garnering) erbij en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat olie toe tot je een smeuïge maar stevige massa hebt maar draai het niet te lang door.

Doe de hummus in een kommetje en garneer eventueel met wat pompoen, kikkererwten en extra rozemarijn.

Tip: bewaar de hummus in de koelkast afgedekt.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!