
Pompoen hummus
Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch
10 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr pompoen ( in blokjes )
-
265 gr kikkererwten ( uit blik )
-
1 teentje knoflook
-
1 eetlepel tahin ( sesampasta )
-
0.5 theelepel paprikapoeder
-
0.5 theelepel rozemarijn
-
Snuf komijn
-
snuf peper en zout
-
scheutje olijfolie
Benodigdheden
-
Keukenmachine
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de pompoenblokjes in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe samen met een snuf peper en zout. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen in ca. 20 a 25 minuten gaar.
-
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Voeg de tahin, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn en komijn toe. Doe ook de pompoenblokjes (bewaar er een paar voor de garnering) erbij en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat olie toe tot je een smeuĆÆge maar stevige massa hebt maar draai het niet te lang door.
-
Doe de hummus in een kommetje en garneer eventueel met wat pompoen, kikkererwten en extra rozemarijn.
-
Tip: bewaar de hummus in de koelkast afgedekt.
Heeft het gesmaakt?
48 stemmen
Ook lekker