Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Turkse feta rolletjes

Lekker hartig Turks hapje van fetakaas in filodeeg, ook wel sigara boregi genoemd

Ingrediënten
200 gr feta (of witte kaas)
Bosje verse peterselie, fijn gesneden
Zwarte peper
1 eitje, gesplitst
3 vellen filodeeg (bv Easy Filo bladerdeeg), ontdooid
Zonnebloemolie
 
Bereiding
Het is belangrijk dat als je de vellen filodeeg uit de verpakking haalt ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te verkomen. Prak de feta kaas met een vork en meng de peterselie, eigeel en een snufje peper er door heen. De feta is al zout van zichzelf dus er hoeft verder geen zout meer toe worden gevoegd. Snijd een vel filodeeg diagonaal in vieren. Snijd de driehoeken nogmaals doormidden zodat er 8 kleine driehoekjes ontstaan. Leg wat van het fetamengsel op de lange zijde van de driehoek en vouw de linker en rechter hoek iets naar binnen bestrijk de andere punt met eiwit en rol ze op. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Je kunt ook de filodeeg vellen in vieren laten om zo grote feta rolletjes te maken.
 
Verhit een laagje van ca 5 cm zonnebloemolie tot 180 graden. Bak de rolletjes (in porties) in 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.
 
Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel