Turkse feta rolletjes

Lekker hartig Turks hapje van fetakaas in filodeeg, ook wel sigara boregi genoemd. Heerlijk op smaak gebracht met verse peterselie. Dit hapje is leuk om te serveren bij de Turkse Mezze of op een feestje.

Hapjes en snacks 40 min

ingrediënten

voor 24 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Het is belangrijk dat als je de vellen filodeeg uit de verpakking haalt ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te voorkomen.

  2. Prak de feta kaas met een vork en meng de peterselie, eigeel en een snufje peper er door heen. De feta is al zout van zichzelf dus er hoeft verder geen zout meer toe worden gevoegd.

  3. Snijd een vel filodeeg diagonaal in vieren. Snijd de driehoeken nogmaals doormidden zodat er 8 kleine driehoekjes ontstaan.

  4. Leg wat van het fetamengsel op de lange zijde van de driehoek en vouw de linker en rechter hoek iets naar binnen bestrijk de andere punt met eiwit en rol ze op.

  5. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Je kunt ook de filodeeg vellen in vieren laten om zo grote feta rolletjes te maken.

  6. Verhit een laagje van ca 5 cm zonnebloemolie tot 180 graden. Bak de rolletjes (in porties) in 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Heeft het gesmaakt?
122 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!