Ga naar de inhoud
Mini pides met aubergine

Mini pides met aubergine

Een snelle en lekkere snack gebaseerd op de Turkse pide met een vulling van kruidige aubergine en granaatappelpitten

30 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 aubergine
  • 1/2 theelepel komijn
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels granaatappel
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in hele kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de aubergine toe. Bestrooi met komijn, paprikapoeder, peper en zout. Hak een beetje peterselie fijn en schep er ook door. Bak de aubergine ca. 5 tot 10 minuten tot hij zacht begint te worden.


    Mini pides met aubergine Mini pides met aubergine Mini pides met aubergine
  2. Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol er balletjes van. Rol een balletje uit tot een ovaal van ca. 15 cm Schep wat van het auberginemengsel in het midden. Vouw de randen iets over de vulling en draai de uiteinden iets over elkaar. Herhaal dit met al het deeg en vulling.


  3. Bak de mini pides met aubergine ca. 15 minuten in de oven. Schep voor het serveren de granaatappelpitten over en bestrooi met peterselie.


  4. Tip: lekker met een yoghurtdip. Leuk voor bij de mezze.