Mini pides met aubergine

Een snelle en lekkere snack gebaseerd op de Turkse pide met een vulling van kruidige aubergine en granaatappelpitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de aubergine in hele kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de aubergine toe. Bestrooi met komijn, paprikapoeder, peper en zout. Hak een beetje peterselie fijn en schep er ook door. Bak de aubergine ca. 5 tot 10 minuten tot hij zacht begint te worden.

Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol er balletjes van. Rol een balletje uit tot een ovaal van ca. 15 cm Schep wat van het auberginemengsel in het midden. Vouw de randen iets over de vulling en draai de uiteinden iets over elkaar. Herhaal dit met al het deeg en vulling.

Bak de mini pides met aubergine ca. 15 minuten in de oven. Schep voor het serveren de granaatappelpitten over en bestrooi met peterselie.

Tip: lekker met een yoghurtdip. Leuk voor bij de mezze.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!