Mini pides met aubergine

Een snelle en lekkere snack gebaseerd op de Turkse pide met een vulling van kruidige aubergine en granaatappelpitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de aubergine in hele kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de aubergine toe. Bestrooi met komijn, paprikapoeder, peper en zout. Hak een beetje peterselie fijn en schep er ook door. Bak de aubergine ca. 5 tot 10 minuten tot hij zacht begint te worden.

Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol er balletjes van. Rol een balletje uit tot een ovaal van ca. 15 cm Schep wat van het auberginemengsel in het midden. Vouw de randen iets over de vulling en draai de uiteinden iets over elkaar. Herhaal dit met al het deeg en vulling.

Bak de mini pides met aubergine ca. 15 minuten in de oven. Schep voor het serveren de granaatappelpitten over en bestrooi met peterselie.

Tip: lekker met een yoghurtdip. Leuk voor bij de mezze.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.