Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Fattoush salade

Een frisse Libaneese broodsalade met o.a. tomaat, komkommer en radijsjes

Ingrediënten
  • 4 pitabroodjes
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • Scheut olijfolie
  • 4 tomaten
  • 2 theelepels sumak
  • 10 radijsjes
  • 1 little gem sla
  • Bosje munt
  • peper en zout
  • 1 bakje granaatappelpitten (optioneel)

Bereiding
Grill de pitabroodjes in de oven of contactgrill krokant. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes en de radijsjes in plakjes en meng in een grote kom door elkaar. Snijd de sla in reepjes en schep ook door de groenten. Meng de olie met citroensap, sumak, peper en zout en verdeel de dressing over de salade. Hak de munt fijn en schep ook door de salade. Snijd de pitabroodjes in stukjes en serveer op of bij de salade. Bestrooi de fattoush salade met wat extra sumak en eventueel wat granaatappelpitten. Lekker als lunch of met bijvoorbeeld een stukje kip als avondmaal.

Tip: sumak is een rood paars gemalen specerij uit het Midden Oosten gemaakt van de sumakbes. Het is heel fris van smaak, mocht je geen sumak kunnen vinden dan kun je deze ook eventueel weglaten of wat extra citroensap of rasp gebruiken.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×