Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Filodeeg taart met broccoli

Knapperige hartige quiche met een korst van filodeeg gevuld met groenten en hamreepjes.

Ingrediënten
  • 5 vellen filodeeg (diepvries)
  • 400 gr broccoli
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 gr kaas
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 150 gr ham reepjes
  • boter (om in te vetten)
Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Ovenschaal of bakvorm (24 cm)

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water. Snijd de tomaatjes doormidden. Klop de eieren los met de melk, italiaanse kruiden en peper en zout.

filodeeg_taart_broccoli_01.jpg
filodeeg_taart_broccoli_02.jpg
filodeeg_taart_broccoli_03.jpg

Bekleed de vorm met bakpapier, kreukel deze eerst goed zodat hij zich beter aanpast aan de vorm. Leg een vel filodeeg er in, bestrijk met boter en leg het volgende vel er iets gedraaid op. Herhaal dit nog een paar keer. Doe de broccoli, tomaatjes en hamreepjes er in.

filodeeg_taart_broccoli_04.jpg
filodeeg_taart_broccoli_05.jpg
filodeeg_taart_broccoli_06.jpg

Giet er eimengsel er over en bestrooi met kaas. Bak de hartige taart met filodeeg in ca. 45 minuten gaar. Let op dat de randen niet te donker worden, zet de schaal dan iets lager in de oven.

Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst