Vis in filodeeg pakketjes

Door kabeljauw op een bedje van prei gaar te stomen in een krokant jasje van filodeeg blijft deze lekker mals en vol van smaak. Deze filodeeg pakketjes met vis zijn bovendien een verrassend en feestelijk gerecht om te serveren met een (kerst) diner.

Hoofdgerecht 25 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de kabeljauw met een beetje citroensap. Bestrooi met een snuf peper en zout. Snijd de paprika in ringen of reepjes.

  2. Vet een plak filodeeg in met wat gesmolten boter en leg een ander vel hier bovenop. Verdeel een handje prei in het midden en leg wat paprika hierop. Leg hier vervolgens de vis op en verdeel nog wat extra paprika erover. Leg een takje tijm er op of bestrooi met een beetje tijm uit een potje.

  3. Vouw het filodeeg dicht als een pakket, gebruik wat boter om het filodeeg in te vetten en dicht te plakken. Vouw de uiteinden aan de linker en rechter kant onder de vis zodat de naden onderop liggen.

  4. Leg de pakketjes op een stuk bakpapier op een bakplaat en bestrijk de bovenzijde met wat boter. Bak de filodeegpakketjes met vis ca 20 a 25 minuten in de oven tot het deeg knapperig is en de vis gaar.

  5. Lekker met wat aardappelpuree.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!