Fish and chips uit de oven

Gezondere variant op fish and chips uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Ingrediënten
Vis:
4 mooie stukken witvis
Klein bosje verse dille
1 citroen
2 a 3 eetl bloem
peper en zout
50 gr panko (japans paneermeel)
 
Chips (friet):
1 kg aardappels (kruimig)
Zeezout
1 eetl olijfolie
 
Snelle tartaar saus:
1 theel kappertjes
6 eetl mayonaise
rasp van ½ citroen
5 kleine augurkjes (cocktailaugurken)
 
Materialen:
Keukenmachine
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding:
Was de aardappels en laat ze in hun schil. Snijd in dikke frieten en kook ze een minuut of 10 voor in water of stoom ze 25 min op 100 graden. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Maak alvast de tartaar saus: Roer de citroenrasp door de mayonaise. Hak de augurkjes en de kappertjes fijn in een keukenmachine en schep door de mayonaise. Laat de saus afgedekt in de koelkast staan.
 
fish and chips uit de oven 01
fish and chips uit de oven 01
fish and chips uit de oven 01
fish and chips uit de oven 01
Dep de aardappels goed droog en doe ze in een kom. Schep er een eetlepel olijfolie door en bestrooi met een flinkje snuf zeezout. Verdeel de frieten op een bakplaat (liefst met gaatjes er in en anders op bakpapier) Bak de frieten in de 25 min in de oven. Schud of schep ze halverwege om.
 
Ga aan de slag met de vis: zet 3 diepe borden klaar. Doe een beetje bloem op het eerste bord, klop een ei los in het tweede bord en hak de dille fijn en meng door de panko en doe op het derde bord. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest van de citroen eventueel voor garnering). Bestrooi de vis met een beetje zout en haal eerst door de bloem, daarna het ei en als laatste door de panko.
 
fish and chips uit de oven 01
fish and chips uit de oven 01
fish and chips uit de oven 01
fish and chips uit de oven 01

Leg de stukken gepaneerde vis op een stuk bakpapier en bak nogmaals met de frieten 15 min totdat de vis mooi gaar is. Leg de frieten en vis op een bord en garneer eventueel met wat partjes citroen. Serveer met de frisse tartaarsaus en een salade of gebakken groenten. 
 

 

Vind je dit leuk?
36 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!