Fish and chips uit de oven

Wil je zelf fish and chips maken? Met dit gezondere recept van fish and chips uit de oven kun jij dat zelf! Geserveerd met een heerlijke tartaarsaus.

Hoofdgerecht 1 uur 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

VIS

CHIPS (FRIET)

SNELLE TARTAAR SAUS

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de aardappels en laat ze in hun schil. Snijd in dikke frieten en kook ze een minuut of 10 voor in water of stoom ze 25 min op 100 graden. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Maak alvast de tartaarsaus: Roer de citroenrasp door de mayonaise. Hak de augurkjes en de kappertjes fijn in een keukenmachine en schep door de mayonaise. Laat de saus afgedekt in de koelkast staan.

  2. Dep de aardappels goed droog en doe ze in een kom. Schep er een eetlepel olijfolie door en bestrooi met een flinke snuf zeezout. Verdeel de frieten op een bakplaat (liefst met gaatjes erin en anders op bakpapier) Bak de frieten in de 25 min in de oven. Schud of schep ze halverwege om.

  3. Ga aan de slag met de vis: zet 3 diepe borden klaar. Doe een beetje bloem op het eerste bord, klop een ei los in het tweede bord en hak de dille fijn en meng door de panko en doe op het derde bord. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest van de citroen eventueel voor garnering). Bestrooi de vis met een beetje zout en haal eerst door de bloem, daarna het ei en als laatste door de panko.

  4. Leg de stukken gepaneerde vis op een stuk bakpapier en bak nogmaals met de frieten 15 min totdat de vis mooi gaar is. Leg de frieten en vis op een bord en garneer eventueel met wat partjes citroen. Serveer met de frisse tartaarsaus en een salade of gebakken groenten.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!