
Zelfgemaakte hummus: makkelijk basisrecept
Zelf lekkere hummus maken? Met dit basisrecept voor hummus maak je in een paar tellen een lekkere kruidige en romige kikkererwten dip! Want zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst en naar je eigen smaak aan te passen. Volg de instructies stap voor stap of bekijk de receptvideo.
10 M
Ingrediënten: Hummus
Voor portie
-
1 klein blikje kikkererwten ( ca 200 gr )
-
1,5 eetlepel tahin ( sesampasta )
-
1 teentje knoflook
-
Snuf komijn
-
snuf peper en zout
-
snuf paprikapoeder
-
1 eetlepel citroensap
-
scheut olijfolie
Benodigdheden
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Hummus
-
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering).
-
Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve het brood) en pureer dit fijn. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken Proef ook of er nog extra kruiden bij moeten.
-
Doe de hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten er op. Besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf paprikapoeder over.
-
Serveer de zelfgemaakte hummus met wat (pita)brood. Bewaar de hummus in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
Tips
Hoe kun je variëren met hummus?
Je kunt variëren met hummus door bijvoorbeeld geroosterde paprika, pompoen, of verschillende kruiden toe te voegen.
Hoe lang kun je hummus bewaren?
Je kunt de zelfgemaakte hummus 3 tot 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Waar eet je hummus mee?
Hummus is heerlijk als dip bij pitabrood, flatbread of rauwkost. Je kunt het ook gebruiken als smeersel op een wrap of boterham, of verwerken in een salade met bijvoorbeeld falafel.
Is hummus gezond?
Hummus bevat veel plantaardige eiwitten, vezels, gezonde vetten en vitamines en mineralen. Daardoor is het een gezonde optie. Let wel op: vaak bevatten de humus in de supermarkten meer vet dan wanneer je deze zelf maakt.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
207 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 350
- vet 22 gr
- verzadigd vet 3 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 1.5 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.6 gr
Ook lekker