Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte hummus

Hoe maak je zelf een lekkere hummus? Met dit basisrecept voor hummus maak je in een paar tellen een lekkere kruidige en romige kikkererwten dip! Inclusief handige video.

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering). Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve het brood) en pureer dit fijn. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken Proef ook of er nog extra kruiden bij moeten.

 Doe de hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten er op. Besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf paprikapoeder over. Serveer de zelfgemaakte hummus met wat (pita)brood. Bewaar de hummus in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

 

 

recept-hummus_v

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×