Freekeh salade met aubergine
Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten
Ingrediënten
250 gr freekeh
1 aubergine
75 gr gehalveerde witte amandelen, licht geroosterd in een pan
125 gr cherrytomaatjes
1 theel oregano + om te garneren (liefst vers)
1 blokje groentebouillon
scheutje olijfolie
120 gr granaatappelpitjes
170 gr griekse yoghurt
1 theelepel sumak (vervangbaar door bv citroenrasp)
zwarte peper
Bereiding
Kook de Freekeh in water met het bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Standaard is 15 tot 20 minuten laten koken en dan afgieten en 10 min laten staan. Was de aubergine en snijd in plakjes.






Meng de yoghurt met de sumak en een snufje peper. Schep de freekeh salade op een bord en serveer met de granaatappelpitten en een schep frisse yoghurt. Bestrooi eventueel met een beetje extra sumak en wat oregano.
Freekeh is een geroosterde graansoort uit het middenoosten. In sommige supermarkten verkrijgbaar onder het merk Artisan of online te bestellen via het merk Souq.