Freekeh salade met aubergine

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Ingrediënten 
250 gr freekeh
1 aubergine
75 gr gehalveerde witte amandelen, licht geroosterd in een pan
125 gr cherrytomaatjes
1 theel oregano + om te garneren (liefst vers)
1 blokje groentebouillon
scheutje olijfolie
120 gr granaatappelpitjes
170 gr griekse yoghurt
1 theelepel sumak (vervangbaar door bv citroenrasp)
zwarte peper
 
Bereiding
Kook de Freekeh in water met het bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Standaard is 15 tot 20 minuten laten koken en dan afgieten en 10 min laten staan. Was de aubergine en snijd in plakjes.
 
freekeh met granaatappelpitten 01
freekeh met granaatappelpitten 01
freekeh met granaatappelpitten 01
Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Verhit een (grill)pan en bak de aubergine in 4 a 5 minuten. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren. Schep de tomaatjes, amandelen, oregano en een klein scheutje olijfolie door de lauwe freekeh.
 
freekeh met granaatappelpitten 01
freekeh met granaatappelpitten 01
freekeh met granaatappelpitten 01
Meng de yoghurt met de sumak en een snufje peper. Schep de freekeh salade op een bord en serveer met de granaatappelpitten en een schep frisse yoghurt. Bestrooi eventueel met een beetje extra sumak en wat oregano.
 
Freekeh is een geroosterde graansoort uit het middenoosten. In sommige supermarkten verkrijgbaar onder het merk Artisan of online te bestellen via het merk Souq.
 
Vind je dit leuk?
19 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!