Gevulde paprika met bulgur en linzen

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de ui fijn en de wortel en courgette in kleine blokjes.

  3. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.

  4. Breng in een pan 300 ml water aan de kook en kook de bulgur tot deze al het water heeft opgenomen.

  5. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de ui, wortel en courgette in wat olijfolie.

  6. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg een scheut water toe om aanbranden te voorkomen.

  7. Voeg de laatste 3 minuten de bruine linzen toe en verwarm deze mee met de groenten.

  8. Doe daarna de gekookte bulgur erbij en roer alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.

  9. Leg de paprika’s op een bakplaat en vul de met de bulgur-groenten mix. Verdeel er vervolgens wat vegan geraspte kaas overheen en zet de bakplaat vervolgens in de oven. Bak de paprika’s nog zo’n 20 minuten.

  10. Serveer de paprika’s meteen met een salade en garneer met verse koriander en sesamzaadjes.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.