Ga naar de inhoud
Gevulde paprika met bulgur en linzen

Gevulde paprika met bulgur en linzen

Een lekkere en gezonde avondmaaltijd hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde paprika’s zijn erg eenvoudig, maar vol van smaak en lekker kruidig.

15 M bereidingstijd + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 paprika's
  • 150 gr bulgur
  • 1 rode ui
  • 2 wortels
  • 0.5 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • scheutje water
  • 250 gr bruine linzen ( uit blik )
  • peper en zout
  • 20 gr vegan geraspte kaas
  • verse koriander
  • sesamzaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de ui fijn en de wortel en courgette in kleine blokjes.


  3. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.


  4. Breng in een pan 300 ml water aan de kook en kook de bulgur tot deze al het water heeft opgenomen.


  5. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de ui, wortel en courgette in wat olijfolie.


  6. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg een scheut water toe om aanbranden te voorkomen.


  7. Voeg de laatste 3 minuten de bruine linzen toe en verwarm deze mee met de groenten.


  8. Doe daarna de gekookte bulgur erbij en roer alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.


  9. Leg de paprika’s op een bakplaat en vul de met de bulgur-groenten mix. Verdeel er vervolgens wat vegan geraspte kaas overheen en zet de bakplaat vervolgens in de oven. Bak de paprika’s nog zo’n 20 minuten.


  10. Serveer de paprika’s meteen met een salade en garneer met verse koriander en sesamzaadjes.