Ga naar de inhoud
Frittata met broccoli

Frittata met broccoli

Maak zelf deze heerlijke en eenvoudige frittata met broccoli. Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen. In een kwartiertje heb je dit al in de oven staan!

15 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 6 eieren
  • peper en zout
  • 125 ml crĆØme fraĆ®che
  • 200 gr broccoli ( in roosjes )
  • handje geraspte kaas
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr feta
  • Paar blaadjes basilicum

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoli 3 minuten voor en giet af. Verdeel de broccoli en de gehalveerde tomaatjes in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren los met de creme fraiche, snuf peper en zout en geraspte kaas.


  2. Hak de basilicum grof en meng ook met de eieren. Giet het mengsel over de groenten. Brokkel de feta er over. Bak de frittata in ca. 35 minuten gaar in de oven.