Ga naar de inhoud
Mini frittata

Mini frittata

Probeer ook eens deze verrukkelijke mini frittata's. Eenvoudig te maken en vol van smaak! Leuk om te maken voor een brunch, high tea of voor Pasen.

5 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 eieren
  • 1 rode punt paprika
  • 0.5 courgette
  • Handje verse tijm
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • 75 gr geraspte kaas
  • Klontje boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.


  2. Klop de eieren los. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Schep deze door de eieren samen met de Italiaanse kruiden, verse tijm, peper, zout en 2/3 van de kaas.


    mini frittata stap 1 mini frittata stap 2 mini frittata stap 3
  3. Vervolgens vet je een cupcake bakvorm in met wat boter, olie of bakspray. Verdeel het mengsel over 5 vormpjes, top ze af met de overgebleven kaas.


  4. Bak voor 15 minuten in de oven. Je kunt ze daarna bewaren in de koelkast.