Geroosterde zoete aardappels uit de oven

Een van de lekkerste manieren om zoete aardappel te bereiden: geroosterd met kruiden uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 3 à 4 cm.

Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal en zet ca. 20 – 25 minuten in de oven. Schep tussendoor een of twee keer om. Check met de punt van een mesje of ze al goed gaar zijn.

Tip: experimenteer met kruiden. Gebruik ook eens chili, Italiaanse kruiden of gerookt paprikapoeder.

Deze geroosterde zoete aardappels zijn lekker bij een stukje (vega)vlees, een salade en/of in een bowl gerecht.

24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!