Geroosterde zoete aardappels uit de oven

Een van de lekkerste manieren om zoete aardappel te bereiden: geroosterd met kruiden uit de oven

Bijgerecht 10 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Was de zoete aardappels, dep droog en snijd in gelijke stukken van ca. 3 à 4 cm.

  3. Doe de stukken zoete aardappel in een kom en meng met de olie, paprikapoeder, komijn, knoflook en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal en zet ca. 20 – 25 minuten in de oven. Schep tussendoor een of twee keer om. Check met de punt van een mesje of ze al goed gaar zijn.

  4. Tip: experimenteer met kruiden. Gebruik ook eens chili, Italiaanse kruiden of gerookt paprikapoeder.

  5. Deze geroosterde zoete aardappels zijn lekker bij een stukje (vega)vlees, een salade en/of in een bowl gerecht.

Heeft het gesmaakt?
160 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!