Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met krokante mascarpone balletjes

Lekkere salade als lunch of voorgerecht met romige mascarpone balletjes met een laagje amandel

Ingrediënten
  • 2 little gem sla (of 1 kleine slakrop)
  • 6 plakken parmaham
  • 250 gr geroosterde paprika
  • 125 gr mascarpone
  • 75 gr amandelen (fijngemalen)
  • Scheutje olijfolie
  • Snuf peper en zout
Materialen
  • Keukenpapier

Bereiding
Eerst maken we de parmaham krokant: leg 2 of 3 plakken parmaham op een bordje met een vel keukenpapier. Dek deze af met een ander vel keukenpapier en zet 50 sec per plak ham op de hoogste stand in de magnetron. Je kunt de parmaham ook in de oven of pan krokant bakken.

Schep met een theelepel een schepje uit de bak mascarpone en rol deze door de amandel kruimels. Maak zo nog een stuk of 15 balletjes. Snijd de sla met een scherp mes in stroken en de paprika in reepjes en meng deze door elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout. Breek de parmaham in stukken en serveer door de sla. Voeg op het laatst de mascarponeballetjes toe. Lekker als lunch of als voorgerecht.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×