Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met krokante mascarpone balletjes

Lekkere salade als lunch of voorgerecht met romige mascarpone balletjes met een laagje amandel

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Eerst maken we de parmaham krokant: leg 2 of 3 plakken parmaham op een bordje met een vel keukenpapier. Dek deze af met een ander vel keukenpapier en zet 50 sec per plak ham op de hoogste stand in de magnetron. Je kunt de parmaham ook in de oven of pan krokant bakken.

 Schep met een theelepel een schepje uit de bak mascarpone en rol deze door de amandel kruimels. Maak zo nog een stuk of 15 balletjes. Snijd de sla met een scherp mes in stroken en de paprika in reepjes en meng deze door elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout. Breek de parmaham in stukken en serveer door de sla. Voeg op het laatst de mascarponeballetjes toe. Lekker als lunch of als voorgerecht.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×