Salade met krokante mascarpone balletjes

Lekkere salade als lunch of voorgerecht met romige mascarpone balletjes met een laagje amandel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Eerst maken we de parmaham krokant: leg 2 of 3 plakken parmaham op een bordje met een vel keukenpapier. Dek deze af met een ander vel keukenpapier en zet 50 sec per plak ham op de hoogste stand in de magnetron. Je kunt de parmaham ook in de oven of pan krokant bakken.

 Schep met een theelepel een schepje uit de bak mascarpone en rol deze door de amandel kruimels. Maak zo nog een stuk of 15 balletjes. Snijd de sla met een scherp mes in stroken en de paprika in reepjes en meng deze door elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout. Breek de parmaham in stukken en serveer door de sla. Voeg op het laatst de mascarponeballetjes toe. Lekker als lunch of als voorgerecht.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.