
Salade met krokante mascarpone balletjes
Lekkere salade als lunch of voorgerecht met romige mascarpone balletjes met een laagje amandel
25 M
Ingrediƫnten: Salade mascarpone
Voor personen
-
2 little gem sla ( of 1 kleine slakrop )
-
6 plakken parmaham
-
250 gr geroosterde paprika
-
125 gr mascarpone
-
75 gr amandelen ( fijngemalen )
-
Scheutje olijfolie
-
Snuf peper en zout
Materialen
-
Keukenpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Salade mascarpone
-
Eerst maken we de parmaham krokant: leg 2 of 3 plakken parmaham op een bordje met een vel keukenpapier. Dek deze af met een ander vel keukenpapier en zet 50 sec per plak ham op de hoogste stand in de magnetron. Je kunt de parmaham ook in de oven of pan krokant bakken.
-
Schep met een theelepel een schepje uit de bak mascarpone en rol deze door de amandel kruimels. Maak zo nog een stuk of 15 balletjes. Snijd de sla met een scherp mes in stroken en de paprika in reepjes en meng deze door elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout. Breek de parmaham in stukken en serveer door de sla. Voeg op het laatst de mascarponeballetjes toe. Lekker als lunch of als voorgerecht.
Heeft het gesmaakt?
24 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 28 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 6 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 9 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker