Salade met krokante mascarpone balletjes

Lekkere salade als lunch of voorgerecht met romige mascarpone balletjes met een laagje amandel

Lunch recept 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Eerst maken we de parmaham krokant: leg 2 of 3 plakken parmaham op een bordje met een vel keukenpapier. Dek deze af met een ander vel keukenpapier en zet 50 sec per plak ham op de hoogste stand in de magnetron. Je kunt de parmaham ook in de oven of pan krokant bakken.

  2. Schep met een theelepel een schepje uit de bak mascarpone en rol deze door de amandel kruimels. Maak zo nog een stuk of 15 balletjes. Snijd de sla met een scherp mes in stroken en de paprika in reepjes en meng deze door elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout. Breek de parmaham in stukken en serveer door de sla. Voeg op het laatst de mascarponeballetjes toe. Lekker als lunch of als voorgerecht.

Heeft het gesmaakt?
23 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!