Ga naar de inhoud
Mango ijs met kokos

Mango ijs met kokos

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met de tropische smaken van mango en kokos. De perfecte combinatie van frisse zomerse maken samen in één ijssmaak.

15 M + 6 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 1 mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 5 eetlepels poedersuiker

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de slagroom met de poedersuiker net niet helemaal stijf.


  2. Schil de mango en snijd de pit er uit.


  3. Pureer de mango helemaal fijn (met een staafmixer of keukenmachine) en mix met de kokosmelk.


    mango_ijs mango_ijs mango_ijs
  4. Voeg het mangomengsel bij de slagroom en meng door elkaar samen met de geraspte kokos.


  5. Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven.


    mango_ijs mango_ijs
  6. Tips: Haal de bak met mango ijs een paar minuten voor het serveren uit de vriezer zodat de makkelijk schepbaar is.


  7. Het is niet noodzakelijk om het mango ijs tijdens het bevriezen door te scheppen. Er ontstaan haast geen ijskristallen waardoor het ijs hard wordt. Maar voor een extra romig resultaat kun je het ijs 1 of 2 keer tijdens het bevriezen doorscheppen.