Mango ijs met kokos

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met tropische smaken van mango en kokos

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Benodigdheden

Bereiding

 Klop de slagroom met de poedersuiker net niet helemaal stijf. Schil de mango en snijd de pit er uit. Pureer de mango helemaal fijn (met een staafmixer of keukenmachine) en mix met de kokosmelk. Voeg het mangomengsel bij de slagroom en meng door elkaar samen met de geraspte kokos.

 Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven. Haal de bak met mango ijs een paar minuten voor het serveren uit de vriezer zodat de makkelijk schepbaar is.

 Tips: garneer de bovenzijde van de schaal met wat extra kokos of stukjes mango.

 Het is niet noodzakelijk om het mango ijs tijdens het bevriezen door te scheppen, er ontstaan haast geen ijskristallen waardoor het ijs hard wordt. Maar voor een extra romige resultaat kun je het ijs 1 of 2 keer tijdens het bevriezen doorscheppen.

68 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.