Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mango ijs met kokos

Heerlijk romig zelfgemaakt ijs (zonder ijsmachine) met tropische smaken van mango en kokos

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Klop de slagroom met de poedersuiker net niet helemaal stijf. Schil de mango en snijd de pit er uit. Pureer de mango helemaal fijn (met een staafmixer of keukenmachine) en mix met de kokosmelk. Voeg het mangomengsel bij de slagroom en meng door elkaar samen met de geraspte kokos.

 Schenk het mengsel in een schaaltje of een bak en zet het in de vriezer en laat minimaal 6 uur opstijven. Haal de bak met mango ijs een paar minuten voor het serveren uit de vriezer zodat de makkelijk schepbaar is.

 Tips: garneer de bovenzijde van de schaal met wat extra kokos of stukjes mango.

 Het is niet noodzakelijk om het mango ijs tijdens het bevriezen door te scheppen, er ontstaan haast geen ijskristallen waardoor het ijs hard wordt. Maar voor een extra romige resultaat kun je het ijs 1 of 2 keer tijdens het bevriezen doorscheppen.

mango-ijs_

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×