Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zigeunersaus

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Ingrediënten
  • 10 kleine augurkjes
  • 1 theelepel maïzena
  • 1,5 paprika
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ bouillonblokje
  • 150 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • snuf paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1 tomaat
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook

Bereiding
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pannetje met een beetje olie. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan het pannetje. Snijd de tomaat in stukjes en voeg samen met het vocht en de zaadjes toe aan de paprika. Breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder. Roer de tomatenpuree er door en voeg de in stukjes gesneden augurk toe. Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg dan de azijn toe en de suiker. Giet het water bij en roer goed door. Kruimel het bouillonblokje er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer de maizena los met een theelepel water en voeg toe aan de zigeunersaus. Laat de saus nog een paar min indikken terwijl je af en toe roert. De saus is lekker bij een stukje vlees zoals deze zelf gepaneerde schnitzels en/of frieten.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (17 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal