Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zigeunersaus

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Ingrediënten
  • 10 kleine augurkjes
  • 1 theelepel maïzena
  • 1,5 paprika
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ bouillonblokje
  • 150 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • snuf paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1 tomaat
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook

Bereiding
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pannetje met een beetje olie. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan het pannetje. Snijd de tomaat in stukjes en voeg samen met het vocht en de zaadjes toe aan de paprika. Breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder. Roer de tomatenpuree er door en voeg de in stukjes gesneden augurk toe. Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg dan de azijn toe en de suiker. Giet het water bij en roer goed door. Kruimel het bouillonblokje er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer de maizena los met een theelepel water en voeg toe aan de zigeunersaus. Laat de saus nog een paar min indikken terwijl je af en toe roert. De saus is lekker bij een stukje vlees zoals deze zelf gepaneerde schnitzels en/of frieten.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst