Ga naar de inhoud
Zigeunersaus

Zigeunersaus

Lekker recept voor zelfgemaakte en licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk. Heerlijk over een gepaneerde schnitzel en bij wat frietjes. In 20 minuutjes zelf gemaakt.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 10 kleine augurkjes
  • 1 theelepel maïzena
  • 1,5 paprika
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0.5 groente bouillonblokje
  • 150 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • snuf paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1 tomaat
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pannetje met een beetje olie. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan het pannetje. Snijd de tomaat in stukjes en voeg samen met het vocht en de zaadjes toe aan de paprika. Breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder.


  2. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de in stukjes gesneden augurk toe. Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg dan de azijn toe en de suiker. Giet het water bij en roer goed door. Kruimel het bouillonblokje er bij en breng het mengsel aan de kook.


  3. Roer de maizena los met een theelepel water en voeg toe aan de zigeunersaus. Laat de saus nog een paar minuten indikken terwijl je af en toe roert. De saus is lekker bij een stukje vlees zoals deze zelf gepaneerde schnitzels en/of frieten.


  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.