Zigeunersaus
Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pannetje met een beetje olie. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg toe aan het pannetje. Snijd de tomaat in stukjes en voeg samen met het vocht en de zaadjes toe aan de paprika. Breng op smaak met een flinke snuf paprikapoeder en een klein snufje chilipoeder. Roer de tomatenpuree er door en voeg de in stukjes gesneden augurk toe. Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg dan de azijn toe en de suiker. Giet het water bij en roer goed door. Kruimel het bouillonblokje er bij en breng het mengsel aan de kook. Roer de maizena los met een theelepel water en voeg toe aan de zigeunersaus. Laat de saus nog een paar min indikken terwijl je af en toe roert. De saus is lekker bij een stukje vlees zoals deze zelf gepaneerde schnitzels en/of frieten.
-
Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!