
Champignonroomsaus
Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.
20 M
Ingrediƫnten
Voor porties
-
250 gr champignons
-
1 uitje
-
200 ml groentebouillon
-
2 eetlepels crĆØme fraĆ®che
-
30 gr boter
-
2 eetlepels bloem
-
peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper het uitje en bak deze in een pan met ca. 10 gram boter.
-
Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de pan en bak een paar minuutjes.
-
Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.
-
Voeg de bloem toe en roer er doorheen.
-
Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Laat de saus iets indikken.
-
Roer dan de crĆØme fraĆ®che er door. Maak de champignonroomsaus af met wat peterselie.
Heeft het gesmaakt?
638 stemmen
Ook lekker