Champignonroomsaus

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties

Bereiding

Snipper het uitje en bak deze in een pan met ca. 10 gram boter.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de pan en bak een paar minuutjes.

Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.

Voeg de bloem toe en roer er doorheen.

Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Laat de saus iets indikken.

Roer dan de crème fraîche er door. Maak de champignonroomsaus af met wat peterselie.

300 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!