Champignonroomsaus

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 porties

Bereiding

  1. Snipper het uitje en bak deze in een pan met ca. 10 gram boter.

  2. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de pan en bak een paar minuutjes.

  3. Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.

  4. Voeg de bloem toe en roer er doorheen.

  5. Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Laat de saus iets indikken.

  6. Roer dan de crème fraîche er door. Maak de champignonroomsaus af met wat peterselie.

Heeft het gesmaakt?
342 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!