Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Champignonroomsaus

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus, lekker bij de pasta, schnitzel, stukje kip, varkenshaasje of groenten

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper het uitje en bak deze in ca. 10 gr boter in een pan. Voeg de champignons toe en bak een paar minuutjes. Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.

 Voeg de bloem toe en roer er doorheen. Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Laat de saus iets indikken. Roer dan de creme fraiche er door. Maak de champignonroomsaus af met wat peterselie.

champignon-roomsaus

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×