Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeiensoep

 
Gepureerde aardbeien met in het midden een bolletje vanille ijs bestrooit met amandelen

Ingrediënten
Vanille ijs
1 doosje aardbeien a 250 gr 
200 ml slagroom
Amandelen
Poedersuiker
 
Bereiding
Ontdoe de aardbeien van de groene kontjes en pureer de aardbeien. Hou een paar aardbeien apart voor ganering. Voeg indien nodig een paar eetlepels suiker toe aan de gepureerde aardbeien. Verwarm de amandelen met suiker in droge pan. Slagroom opkloppen en in een spuitzak met kartelmondstuk doen. (je kunt ook een bus slagroom gebruiken). Leg een bolletje vanille ijs in het midden van het bord.
Verdeel de aardbeiensaus over het bord. Spuit de slagroom op het ijs en garneer daarop de overgebleven aardbeien de amandelen.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×