Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardbeiensoep

 
Gepureerde aardbeien met in het midden een bolletje vanille ijs bestrooit met amandelen

Ingrediënten
Vanille ijs
1 doosje aardbeien a 250 gr 
200 ml slagroom
Amandelen
Poedersuiker
 
Bereiding
Ontdoe de aardbeien van de groene kontjes en pureer de aardbeien. Hou een paar aardbeien apart voor ganering. Voeg indien nodig een paar eetlepels suiker toe aan de gepureerde aardbeien. Verwarm de amandelen met suiker in droge pan. Slagroom opkloppen en in een spuitzak met kartelmondstuk doen. (je kunt ook een bus slagroom gebruiken). Leg een bolletje vanille ijs in het midden van het bord.
Verdeel de aardbeiensaus over het bord. Spuit de slagroom op het ijs en garneer daarop de overgebleven aardbeien de amandelen.
 
Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst