Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde ananas met rijst en garnalen

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Ingrediënten
  • 1 ananas
  • 170 gr garnalen
  • 200 gr blokjes wortel
  • 150 gr basmati rijst
  • 3 lente uien
  • 40 gr cashewnoten
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Fruit de knoflook samen met de garnalen aan en voeg na 1 minuut de blokjes wortel en chili peper te. Bak ongeveer 5 minuten.

Gevulde-Ananas-stap-1.jpg
Gevulde-ananas-stap-2.jpg
Gevulde-Ananas-stap-3.jpg

Snijd ringetjes van de lente uien en voeg toe samen met de gekookte rijst. Meng goed door en voeg de sojasaus en sesamolie toe.

Gevulde-Ananas-stap-4.jpg
Gevulde-Ananas-stap-5.jpg
Gevulde-Ananas-stap-6.jpg

Hol voorzichtig de ananas uit, verwijder het harde, binnenste deel en snijd blokjes van de rest van de ananas in blokjes. Meng de ananas met de rijst en voeg vervolgens de rijst in de uitgeholde ananas.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (72 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal