Gevulde ananas met rijst en garnalen

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Fruit de knoflook samen met de garnalen aan en voeg na 1 minuut de blokjes wortel en chili peper te. Bak ongeveer 5 minuten.

 Snijd ringetjes van de lente uien en voeg toe samen met de gekookte rijst. Meng goed door en voeg de sojasaus en sesamolie toe.

 Hol voorzichtig de ananas uit, verwijder het harde, binnenste deel en snijd blokjes van de rest van de ananas in blokjes. Meng de ananas met de rijst en voeg vervolgens de rijst in de uitgeholde ananas.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

111 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!