Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde ananas met rijst en garnalen

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Ingrediënten
  • 1 ananas
  • 170 gr garnalen
  • 200 gr blokjes wortel
  • 150 gr basmati rijst
  • 3 lente uien
  • 40 gr cashewnoten
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Fruit de knoflook samen met de garnalen aan en voeg na 1 minuut de blokjes wortel en chili peper te. Bak ongeveer 5 minuten.

Snijd ringetjes van de lente uien en voeg toe samen met de gekookte rijst. Meng goed door en voeg de sojasaus en sesamolie toe.

Hol voorzichtig de ananas uit, verwijder het harde, binnenste deel en snijd blokjes van de rest van de ananas in blokjes. Meng de ananas met de rijst en voeg vervolgens de rijst in de uitgeholde ananas.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×