
Gevulde ananas met rijst en garnalen
Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.
20 M
Ingrediƫnten: Ananas rijst garnalen
Voor personen
-
1 ananas
-
170 gr garnalen
-
200 gr blokjes wortel
-
150 gr basmati rijst
-
3 lente uien
-
40 gr cashewnoten
-
1 chilipeper
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel sesamolie
-
2 teentjes knoflook ( gehakt )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Ananas rijst garnalen
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Fruit de knoflook samen met de garnalen aan en voeg na 1 minuut de blokjes wortel en chili peper te. Bak ongeveer 5 minuten.
-
Snijd ringetjes van de lente uien en voeg toe samen met de gekookte rijst. Meng goed door en voeg de sojasaus en sesamolie toe.
-
Hol voorzichtig de ananas uit, verwijder het harde, binnenste deel en snijd blokjes van de rest van de ananas in blokjes. Meng de ananas met de rijst en voeg vervolgens de rijst in de uitgeholde ananas.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
129 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 460
- vet 12 gr
- verzadigd vet 2.5 gr
- koolhydraten 70 gr
- w.v. suikers 20 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 18 gr
- zout 2.3 gr
Ook lekker