Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte boontjes sajoer

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met kokend water. Giet daarna af.

 Hak de ui, gember en knoflook heel fijn, je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Bak dit fijngehakte mengsel 2 minuutjes in een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie.

 Voeg de ketjap, laos, sambal (naar smaak) en suiker toe en meng door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en schep alles goed om. Laat de boontjes sajoer nog 5 minuten garen en sudderen. Serveer daarna bijvoorbeeld als onderdeel van de rijsttafel met kroepoek en rijst.

Zelfgemaakte boontjes sajoer

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.