Ga naar de inhoud
Zelfgemaakte boontjes sajoer

Zelfgemaakte boontjes sajoer

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • stukje gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels ketjap
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • 0.5 groente bouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met kokend water. Giet daarna af.


  2. Hak de ui, gember en knoflook heel fijn, je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Bak dit fijngehakte mengsel 2 minuutjes in een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie.


    Zelfgemaakte boontjes sajoer Zelfgemaakte boontjes sajoer Zelfgemaakte boontjes sajoer
  3. Voeg de ketjap, laos, sambal (naar smaak) en suiker toe en meng door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en schep alles goed om. Laat de boontjes sajoer nog 5 minuten garen en sudderen. Serveer daarna bijvoorbeeld als onderdeel van de rijsttafel met kroepoek en rijst.