Zelfgemaakte boontjes sajoer

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Bijgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met kokend water. Giet daarna af.

  2. Hak de ui, gember en knoflook heel fijn, je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Bak dit fijngehakte mengsel 2 minuutjes in een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie.

  3. Voeg de ketjap, laos, sambal (naar smaak) en suiker toe en meng door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en schep alles goed om. Laat de boontjes sajoer nog 5 minuten garen en sudderen. Serveer daarna bijvoorbeeld als onderdeel van de rijsttafel met kroepoek en rijst.

Heeft het gesmaakt?
154 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!