Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zelfgemaakte boontjes sajoer

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met kokend water. Giet daarna af.

 Hak de ui, gember en knoflook heel fijn, je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Bak dit fijngehakte mengsel 2 minuutjes in een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie.

 Voeg de ketjap, laos, sambal (naar smaak) en suiker toe en meng door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en schep alles goed om. Laat de boontjes sajoer nog 5 minuten garen en sudderen. Serveer daarna bijvoorbeeld als onderdeel van de rijsttafel met kroepoek en rijst.

Zelfgemaakte boontjes sajoer

Kerst recepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99