Zelfgemaakte boontjes sajoer
Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
400 gr sperziebonen
-
1 ui
-
stukje gember
-
1 teen knoflook
-
2 theelepels ketjap
-
1 theelepel laos
-
1 theelepel sambal
-
1 theelepel suiker
-
0.5 groente bouillonblokje
-
200 ml kokosmelk
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met kokend water. Giet daarna af.
-
Hak de ui, gember en knoflook heel fijn, je kunt dit ook in een keukenmachine doen. Bak dit fijngehakte mengsel 2 minuutjes in een pan met 1 eetlepel zonnebloemolie.
-
Voeg de ketjap, laos, sambal (naar smaak) en suiker toe en meng door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en kruimel het halve bouillonblokje erbij. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en schep alles goed om. Laat de boontjes sajoer nog 5 minuten garen en sudderen. Serveer daarna bijvoorbeeld als onderdeel van de rijsttafel met kroepoek en rijst.
Heeft het gesmaakt?
250 stemmen
Ook lekker