Vegan kippensoep
Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr kastanjechampignons
-
200 gr sugarsnaps
-
160 gr vegan kipstuckjes
-
270 gr ramen noedels
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 rode peper
-
1 stukje gember ( circa 1 cm )
-
2 eetlepels rode curry pasta ( vegan, bv van FairTrade )
-
200 ml kokosmelk
-
1 liter groentebouillon
-
Handje verse koriander ( of peterselie )
-
limoen en sesamzaad om te serveren
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en verwijder de puntjes van de sugarsnaps.
-
Verhit een soeppan met een eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember aan. Voeg vervolgens de kastanjechampignons en kipstuckjes toe en bak nog even mee. Doe de rode curry pasta in de pan en bak dit circa 1 minuut mee met de rest. Voeg daarna de kokosmelk en groentebouillon toe en laat zachtjes koken. Doe op het laatste de sugarsnaps erbij en laat dit nog circa 4 minuten meekoken.
-
Kook ondertussen in een andere pan de ramen noedels klaar volgens de verpakking. Giet ze af en spoel af onder koud water.
-
Verdeel de vegan kippensoep over 4 borden en verdeel vervolgens ook de noedels hierover. Maak de soep af met verse koriander, limoen en sesamzaad.
Heeft het gesmaakt?
75 stemmen
Ook lekker