Vegan kippensoep

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en verwijder de puntjes van de sugarsnaps.

  2. Verhit een soeppan met een eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember aan. Voeg vervolgens de kastanjechampignons en kipstuckjes toe en bak nog even mee. Doe de rode curry pasta in de pan en bak dit circa 1 minuut mee met de rest. Voeg daarna de kokosmelk en groentebouillon toe en laat zachtjes koken. Doe op het laatste de sugarsnaps erbij en laat dit nog circa 4 minuten meekoken.

  3. Kook ondertussen in een andere pan de ramen noedels klaar volgens de verpakking. Giet ze af en spoel af onder koud water.

  4. Verdeel de vegan kippensoep over 4 borden en verdeel vervolgens ook de noedels hierover. Maak de soep af met verse koriander, limoen en sesamzaad.

Heeft het gesmaakt?
74 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.