Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan kippensoep

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en gember fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en verwijder de puntjes van de sugarsnaps.

 Verhit een soeppan met een eetlepel olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember aan. Voeg vervolgens de kastanjechampignons en kipstuckjes toe en bak nog even mee. Doe de rode curry pasta in de pan en bak dit circa 1 minuut mee met de rest. Voeg daarna de kokosmelk en groentebouillon toe en laat zachtjes koken. Doe op het laatste de sugarsnaps erbij en laat dit nog circa 4 minuten meekoken.

 Kook ondertussen in een andere pan de ramen noedels klaar volgens de verpakking. Giet ze af en spoel af onder koud water.

 Verdeel de vegan kippensoep over 4 borden en verdeel vervolgens ook de noedels hierover. Maak de soep af met verse koriander, limoen en sesamzaad.

Vegan kippensoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×