Gevulde kipfilet met champignons

 Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek

Ingredienten
4 kipfilets
125 gr champignons, in plakjes
1 eetl olijfolie
1 sjalotje
16 dunne plakken ontbijtspek
1 theel verse bieslook
4 eetl geraspte kaas
2 eetl ricotta
peper en zout
 
Benodigdheden
Ovenschaal
Eventueel prikkers
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en bak deze in een klein beetje olie glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 min mee. Doe het champgnonsmengsel in een keukenmachine en hak grof in stukjes. Als je geen keukenmachine in huis hebt kun je ze ook met een mes fijn hakken.
 
gevulde kipfilet met champignons 01
gevulde kipfilet met champignons 01
gevulde kipfilet met champignons 01
Schep de champignons, geraspte kaas, ricotta, bieslook en een snufje peper en zout door elkaar in een kommetje. Maak een inkeping in de kipfilet over de lengte en schep wat van het champignonmengsel er in.
 
gevulde kipfilet met champignons 01
gevulde kipfilet met champignons 01
gevulde kipfilet met champignons 01
Leg 4 plakjes spek naast elkaar zodat ze elkaar net overlappen. Leg de gevulde kip in het midden en vouw de spek er om heen. Steek de kip eventueel vast met een prikker. Bestrijk een ovenschaal dun met olijfolie en leg de kip met de dichtgevouwen kant naar onder er in.
 
gevulde kipfilet met champignons 01
gevulde kipfilet met champignons 01
gevulde kipfilet met champignons 01
 
Bak de kip in ca 25 min gaar. Serveer de kip bijvoorbeeld met een salade en wat gebakken aardappeltjes.
 

 

178 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.