
Kipfilet caprese
Makkelijk recept voor Kerst of een andere gezellige (feest)dag: Italiaanse kipfilet caprese. Gebakken in de oven met mozzarella, tomaat en basilicum.
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 kipfilets
-
1 bol mozzarella
-
2 tomaten
-
een paar blaadjes basilicum
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 160 graden. Bestrooi de kip rondom met peper en zout. Bak de kip kort in een pan zodat alle zijdes dichtgeschroeid zijn en er een mooi korstje op zit. Haal de kip uit de pan en maak aan de bovenzijde inkepingen. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne schijfjes en halveer deze.
-
Stop ze in de inkepingen van kip. Duw er ook een blaadje basilicum tussen. Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven. Bedruip ze ondertussen een of twee keer met het braadvocht uit de ovenschaal. Controleer altijd even of de kip goed gaar is. Lekker met aardappeltjes met rozemarijn en broccoli.
Heeft het gesmaakt?
425 stemmen
Ook lekker