Ga naar de inhoud
Gevulde champignons uit de oven

Gevulde champignons uit de oven

Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 400 gr grote champignons
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels panko
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Snuf peper
  • 100 gr roomkaas
  • 1 eetlepel pesto

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.


  2. Hak ook de ui en knoflook fijn. Fruit de ui, knoflook en de champignonsteeltjes in een pan met een snuf peper en laat het mengsel daarna wat afkoelen.


  3. Meng de roomkaas met de pesto.


  4. Schep dan het gebakken mengsel van champignonsteeltjes door het roomkaasmengsel samen met de pijnboompitten.


  5. Vul de champignons met het roomkaas-pesto mengsel.


  6. Leg de gevulde champignons in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi ze met een beetje kaas en panko.


  7. Bak ze daarna ca. 15 minuten in de oven. Zet eventueel de grill aan het eind een paar minuutjes aan voor een extra krokant korstje.


  8. Tips: wil je deze gevulde champignons van tevoren bereiden? Vul ze dan en bewaar in de koelkast maar bak ze voor het serveren in de oven.


  9. Het aantal stuks hangt af van de grootte van de champignons en kan dus verschillen.


  10. In plaats van panko kun je ook paneermeel gebruiken.