Gevulde champignons uit de oven
Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.
20 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr grote champignons
-
1 uitje
-
1 teen knoflook
-
2 eetlepels geraspte kaas
-
2 eetlepels panko
-
1 eetlepel pijnboompitten
-
Snuf peper
-
100 gr roomkaas
-
1 eetlepel pesto
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Hak ook de ui en knoflook fijn. Fruit de ui, knoflook en de champignonsteeltjes in een pan met een snuf peper en laat het mengsel daarna wat afkoelen.
-
Meng de roomkaas met de pesto.
-
Schep dan het gebakken mengsel van champignonsteeltjes door het roomkaasmengsel samen met de pijnboompitten.
-
Vul de champignons met het roomkaas-pesto mengsel.
-
Leg de gevulde champignons in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi ze met een beetje kaas en panko.
-
Bak ze daarna ca. 15 minuten in de oven. Zet eventueel de grill aan het eind een paar minuutjes aan voor een extra krokant korstje.
-
Tips: wil je deze gevulde champignons van tevoren bereiden? Vul ze dan en bewaar in de koelkast maar bak ze voor het serveren in de oven.
-
Het aantal stuks hangt af van de grootte van de champignons en kan dus verschillen.
-
In plaats van panko kun je ook paneermeel gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
67 stemmen
Ook lekker