Ga naar de inhoud
Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

30 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr mini krieltjes ( in schil )
  • 1 bosui ( in ringen )
  • 75 gr bacon reepjes
  • 1 eetlepel geraspte mozarella
  • 50 gr roomkaas
  • Snuf knoflookpoeder
  • peper en zout

Materialen

  • Magnetron of huishoud folie
  • Magnetronbestendig kommetje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de baconreepjes krokant in een pannetje. Was de krieltjes en leg ze met twee eetlepels water in een magnetron bestendig kommetje. Dek af met magnetronfolie en prik gaatjes in de folie als deze er niet in zitten. Verwarm dit 3,5 minuut op 900 watt of tot de aardappeltjes gaar zijn. Neem een kommetje en meng hier de roomkaas, bosui ringen, baconreepjes, knoflookpoeder, peper en zout in.


    gevulde-aardappeltjes www.leukerecepten.nl gevulde-aardappeltjes www.leukerecepten.nl gevulde-aardappeltjes www.leukerecepten.nl gevulde-aardappeltjes www.leukerecepten.nl
  2. Verwarm de grill (of oven) op 200 graden. Halveer de aardappeltjes en hol elke helft voorzichtig uit met een theelepel. Dat wat je uit de aardappel schept, voeg je toe aan het roomkaas mengsel. Vul de halve aardappeltjes met een flinke theelepel van het mengsel. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen en plaats voor 5-10 minuten onder de grill of tot de kaas begint te smelten.


  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy