Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten
  • 200 gr mini krieltjes (in schil )
  • 1 bosui (in ringen)
  • 75 gr bacon reepjes
  • 1 eetlepel geraspte mozarella
  • 50 gr roomkaas
  • Snuf knoflookpoeder
  • peper en zout
Materialen
  • Magnetron of huishoud folie
  • Magnetronbestendig kommetje

Bereiding
Bak de baconreepjes krokant in een pannetje. Was de krieltjes en leg ze met twee eetlepels water in een magnetron bestendig kommetje. Dek af met magnetronfolie en prik gaatjes in de folie als deze er niet in zitten. Verwarm dit 3,5 minuut op 900 watt of tot de aardappeltjes gaar zijn. Neem een kommetje en meng hier de roomkaas, bosui ringen, baconreepjes, knoflookpoeder, peper en zout in.

gevulde-aardappeltjes-1.jpg
gevulde-aardappeltjes-2.jpg
gevulde-aardappeltjes-3.jpg
gevulde-aardappeltjes-4.jpg

Verwarm de grill (of oven) op 200 graden. Halveer de aardappeltjes en hol elke helft voorzichtig uit met een theelepel. Dat wat je uit de aardappel schept, voeg je toe aan het roomkaas mengsel. Vul de halve aardappeltjes met een flinke theelepel van het mengsel. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen en plaats voor 5-10 minuten onder de grill of tot de kaas begint te smelten.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (106 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes