Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten
  • 200 gr mini krieltjes (in schil )
  • 1 bosui (in ringen)
  • 75 gr bacon reepjes
  • 1 eetlepel geraspte mozarella
  • 50 gr roomkaas
  • Snuf knoflookpoeder
  • peper en zout
Materialen
  • Magnetron of huishoud folie
  • Magnetronbestendig kommetje

Bereiding
Bak de baconreepjes krokant in een pannetje. Was de krieltjes en leg ze met twee eetlepels water in een magnetron bestendig kommetje. Dek af met magnetronfolie en prik gaatjes in de folie als deze er niet in zitten. Verwarm dit 3,5 minuut op 900 watt of tot de aardappeltjes gaar zijn. Neem een kommetje en meng hier de roomkaas, bosui ringen, baconreepjes, knoflookpoeder, peper en zout in.

gevulde-aardappeltjes-1.jpg
gevulde-aardappeltjes-2.jpg
gevulde-aardappeltjes-3.jpg
gevulde-aardappeltjes-4.jpg

Verwarm de grill (of oven) op 200 graden. Halveer de aardappeltjes en hol elke helft voorzichtig uit met een theelepel. Dat wat je uit de aardappel schept, voeg je toe aan het roomkaas mengsel. Vul de halve aardappeltjes met een flinke theelepel van het mengsel. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen en plaats voor 5-10 minuten onder de grill of tot de kaas begint te smelten.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (114 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette