Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon

Deze met roomkaas en bacon gevulde aardappeltjes zijn erg lekker als bijgerecht tijdens het kerst diner of als lekker hapje tijdens de feestdagen.

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Bak de baconreepjes krokant in een pannetje. Was de krieltjes en leg ze met twee eetlepels water in een magnetron bestendig kommetje. Dek af met magnetronfolie en prik gaatjes in de folie als deze er niet in zitten. Verwarm dit 3,5 minuut op 900 watt of tot de aardappeltjes gaar zijn. Neem een kommetje en meng hier de roomkaas, bosui ringen, baconreepjes, knoflookpoeder, peper en zout in.

 Verwarm de grill (of oven) op 200 graden. Halveer de aardappeltjes en hol elke helft voorzichtig uit met een theelepel. Dat wat je uit de aardappel schept, voeg je toe aan het roomkaas mengsel. Vul de halve aardappeltjes met een flinke theelepel van het mengsel. Verdeel hier de geraspte mozzarella overheen en plaats voor 5-10 minuten onder de grill of tot de kaas begint te smelten.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×