Ga naar de inhoud
Gevulde pizza ballen

Gevulde pizza ballen

Een lekkere snack of borrelhap maak je super makkelijk met deze gevulde pizzaballen

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 pizzakit of zelfgemaakt pizzadeeg en pizzasaus
  • 8 balletjes mozzarella
  • 8 plakjes salami
  • handje geraspte kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • scheutje olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel het pizzadeeg in 8 stukken. Neem een vierkantje pizzadeeg en leg wat salami in het midden. Schep hier een theelepel tomatensaus op en leg er vervolgens een balletje mozzarella op. Vouw de punten naar boven en druk de naden goed dicht. Vorm er een balletje van en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Meng de Italiaanse kruiden met een beetje olie en bestrijk de randjes van de pizzaballen hiermee. Besmeer de bovenzijde met een beetje pizzasaus en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Bak de pizzaballen ca 20 min in de oven.