
Verse pizza margherita
Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.
20 M + 15 M oventijd
Ingrediënten: Verse pizza margherita
Voor pizza's
-
200 ml pizzasaus
-
100 gr geraspte kaas
-
1 handje verse basilicum
-
1 bol mozzarella
Materiaal
-
Deegroller
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Verse pizza margherita
-
Bereid het pizzadeeg volgens het recept of de verpakking.
-
Verwarm de oven voor op 240° graden.
-
Als het deeg klaar is, neem je de bal uit de kom en verdeel je deze gelijke delen (1 deel per pizza).
-
Bebloem een werkoppervlak en rol een bal pizzadeeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel pizzasaus er over.
-
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de tomatensaus.
-
Bestrooi met geraspte kaas.
-
Bestrijk de randen van de pizza met een dun laagje olijfolie.
-
Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven.
-
Garneer de zelfgemaakte pizza margherita met verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
69 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 550
- vet 22 gr
- verzadigd vet 12 gr
- koolhydraten 65 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 25 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker