Ga naar de inhoud
Verse pizza margherita

Verse pizza margherita

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor pizza's

  • 200 ml pizzasaus
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 1 portie pizzadeeg ( of 1 pak mix voor pizzabodem )

Materiaal

  • Deegroller
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid het pizzadeeg volgens het recept of de verpakking.


  2. Verwarm de oven voor op 240° graden.


  3. Als het deeg klaar is, neem je de bal uit de kom en verdeel je deze gelijke delen (1 deel per pizza).


  4. Bebloem een werkoppervlak en rol een bal pizzadeeg uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier.


  5. Verdeel pizzasaus er over.


  6. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de tomatensaus.


  7. Bestrooi met geraspte kaas.


  8. Bestrijk de randen van de pizza met een dun laagje olijfolie.


  9. Bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven.


  10. Garneer de zelfgemaakte pizza margherita met verse basilicum.