
Stromboli (opgerolde pizza)
Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 ml pizzasaus
-
1 handje geraspte kaas
-
80 gr salami ( vegan )
-
1 bol mozzarella
-
verse basilicum
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
2 gegrilde paprikaās ( uit pot )
-
1 portie pizzadeeg ( of kant en klaar deeg )
-
3 eetlepels olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 230Ā° graden.
-
Rol het deeg uit tot een grote rechthoek.
-
Besmeer de bovenzijde met een laagje pizzasaus, houd de randen vrij.
-
Verdeel de plakjes salami er over.
-
Snijd de paprika in reepjes en verdeel over de salami.
-
Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de pizza.
-
Verdeel als laatste wat verse basilicum er over.
-
Vouw de zijkanten iets over de vulling. Rol dan het deeg met de topping voorzichtig maar stevig op. Snijd met een scherp mes wat inkepingen aan de bovenzijde.
-
Bestrijk de bovenzijde met wat olijfolie.
-
Bak de stromboli 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
-
Serveer de stromboli in plakjes.
-
Lekker met een dipsaus zoals knoflooksaus of tomatensaus.
-
Tip: Als hoofdgerecht (zonder salade of ander bijgerecht houd je 2 a 3 personen aan)
Heeft het gesmaakt?
24 stemmen
Ook lekker