Stromboli (opgerolde pizza)

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 230° graden.

Rol het deeg uit tot een grote rechthoek.

Besmeer de bovenzijde met een laagje pizzasaus, houd de randen vrij.

Verdeel de plakjes salami er over.

Snijd de paprika in reepjes en verdeel over de salami.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel samen met de geraspte kaas over de pizza.

Verdeel als laatste wat verse basilicum er over.

Vouw de zijkanten iets over de vulling. Rol dan het deeg met de topping voorzichtig maar stevig op. Snijd met een scherp mes wat inkepingen aan de bovenzijde.

Bestrijk de bovenzijde met wat olijfolie.

Bak de stromboli 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Serveer de stromboli in plakjes.

Lekker met een dipsaus zoals knoflooksaus of tomatensaus.

Tip: Als hoofdgerecht (zonder salade of ander bijgerecht houd je 2 a 3 personen aan)

3 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!