Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde pompoen met andijvie

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

 
Ingredienten
2 hokkai pompoenen
250 gr andijvie
1 uitje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
125 gr freekeh
75 gr rozijnen
50 gr geraspte kaas
peper en zout
gemalen komijn
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de pompoen en schraap de pitten en draden er uit. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout en zet ze 25 min in de oven. Kook ondertussen de freekeh gaar. Fruit het uitje en de knoflook aan in een koekenpan of wokpan.
 
pompoen andijvie 01
pompoen andijvie 01
pompoen andijvie 01
pompoen andijvie 01
Voeg de andijvie toe en laat slinken. Schep de freekeh en de rozijnen er door. Breng het mengsel op smaak met komijn, peper en zout. Schep de vulling in de pompoenen en bestrooi met kaas. Zet de gevulde pompoenen nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
 
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel