Ga naar de inhoud
Gevulde pompoen met andijvie

Gevulde pompoen met andijvie

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

15 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 hokkai pompoenen
  • 250 gr andijvie
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr freekeh
  • 75 gr rozijnen
  • 50 gr geraspte kaas
  • peper en zout
  • gemalen komijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden.


  2. Halveer de pompoen en schraap de pitten en draden er uit. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout en zet ze 25 min. in de oven.


  3. Kook ondertussen de freekeh gaar.


  4. Snijd de ui fijn en fruit het uitje en de knoflook aan in een koekenpan of wokpan.


  5. Voeg de andijvie toe en laat slinken. Schep de freekeh en de rozijnen er door. Breng het mengsel op smaak met komijn, peper en zout.


  6. Schep de vulling in de pompoenen en bestrooi met kaas. Zet de gevulde pompoenen nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.