Gevulde pompoen met andijvie

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

Hoofdgerecht 15 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° graden.

  2. Halveer de pompoen en schraap de pitten en draden er uit. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout en zet ze 25 min. in de oven.

  3. Kook ondertussen de freekeh gaar.

  4. Snijd de ui fijn en fruit het uitje en de knoflook aan in een koekenpan of wokpan.

  5. Voeg de andijvie toe en laat slinken. Schep de freekeh en de rozijnen er door. Breng het mengsel op smaak met komijn, peper en zout.

  6. Schep de vulling in de pompoenen en bestrooi met kaas. Zet de gevulde pompoenen nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop