Gevulde pompoen met andijvie

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

 
Ingredienten
2 hokkai pompoenen
250 gr andijvie
1 uitje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
125 gr freekeh
75 gr rozijnen
50 gr geraspte kaas
peper en zout
gemalen komijn
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de pompoen en schraap de pitten en draden er uit. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout en zet ze 25 min in de oven. Kook ondertussen de freekeh gaar. Fruit het uitje en de knoflook aan in een koekenpan of wokpan.
 
pompoen andijvie 01
pompoen andijvie 01
pompoen andijvie 01
pompoen andijvie 01
Voeg de andijvie toe en laat slinken. Schep de freekeh en de rozijnen er door. Breng het mengsel op smaak met komijn, peper en zout. Schep de vulling in de pompoenen en bestrooi met kaas. Zet de gevulde pompoenen nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
 
21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.