Vegan stamppot met andijvie
Een heerlijke plantaardige stamppot met zoete aardappel, andijvie met gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen
40 M + 10 M
Ingrediënten
Voor personen
-
850 gr zoete aardappel
-
100 gr andijvie
-
150 gr kastanjechampignons
-
0.5 rode ui
-
4 eetlepels (amandel)melk
-
1 teentje knoflook
-
3 takjes verse rozemarijn
-
30 gr Amandelen fijn gehakt
-
1 eetlepel olijfolie
-
Zout en peper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Prik gaatjes in de zoete aardappel.
-
Pof in de oven op 220 graden tot dat je er met een vork in kunt prikken, dit duurt ongeveer 40 minuten. Eventueel kun je ze ook schillen, in blokjes snijden en koken in heet water.
-
Vervolgens snijdt je de champignons, rode ui en knoflook. Pluk de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
-
Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de champignons, rozemarijn en een snuf zout en peper toe.
-
Haal de zoete aardappel uit de oven haal uit de schil en prak fijn met een vork of stamper.
-
Voeg hier de plantaardige melk en wat zout en peper aan toe. Schep er vervolgens de andijvie doorheen.
-
Serveer op een bord en doe boven op de stamp de gebakken champignons met rode ui.
-
Maak af met de gehakte amandelen.
Heeft het gesmaakt?
10 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Herfstrecepten