Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini pavlova met appel

Heerlijk gebakje of toetje van meringue met slagroom en frisse appel

Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 appel
  • paar pecannoten
  • Bakplaat met bakpapier
  • spuitzak (optioneel)

Bereiding
Verwarm de oven op 110 graden. Het is belangrijk als je eiwitten stijf gaat kloppen dat er geen eigeel bij zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Mix de eiwitten in een minuut of 5 goed stijf, voeg onder het mixen beetje bij beetje de basterdsuiker en de maïzena er bij. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij goed. Doe de geklopte eiwitten in een spuit en maak mooie grote toetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je geen spuit hebt kun je ook met een lepel hoopjes op de bakplaat scheppen. Druk de bovenzijde met een lepel een beetje plat. Zet de bakplaat ongeveer een uur in de oven. Laat de mini pavlova’s daarna een uur met gesloten deur afkoelen.

mini_pavlova_01.jpg
mini_pavlova_02.jpg
mini_pavlova_03.jpg
mini_pavlova_04.jpg

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom op de pavlova’s en verdeel er een paar partjes appel over en wat grof gehakte pecannoten. Wil je dit toetje van te voren maken, bewaar de slagroom en de pavlova’s apart en combineer deze pas op het laatst. Anders bestaat de kans dat de pavlova’s zacht worden door de slagroom.

Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel