Ga naar de inhoud
Mini pavlova met appel

Mini pavlova met appel

Heerlijk gebakje of toetje van meringue met slagroom en frisse appel

20 M + 1 U oventijd + 1 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 eiwitten
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 appel
  • paar pecannoten
  • Bakplaat met bakpapier
  • spuitzak ( optioneel )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 110 graden. Het is belangrijk als je eiwitten stijf gaat kloppen dat er geen eigeel bij zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Mix de eiwitten in een minuut of 5 goed stijf, voeg onder het mixen beetje bij beetje de basterdsuiker en de maïzena er bij. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij goed. Doe de geklopte eiwitten in een spuit en maak mooie grote toetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je geen spuit hebt kun je ook met een lepel hoopjes op de bakplaat scheppen. Druk de bovenzijde met een lepel een beetje plat. Zet de bakplaat ongeveer een uur in de oven. Laat de mini pavlova’s daarna een uur met gesloten deur afkoelen.


  2. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom op de pavlova’s en verdeel er een paar partjes appel over en wat grof gehakte pecannoten. Wil je dit toetje van te voren maken, bewaar de slagroom en de pavlova’s apart en combineer deze pas op het laatst. Anders bestaat de kans dat de pavlova’s zacht worden door de slagroom.


  3. Tip: maak ook eens een pavlova krans