
Mini pavlova met appel
Heerlijk gebakje of toetje van meringue met slagroom en frisse appel
20 M + 1 U oventijd + 1 U wachten
Ingrediƫnten: Mini pavlova met appel
Voor stuks
-
2 eiwitten
-
1/2 eetlepel maĆÆzena
-
100 gr witte basterdsuiker
-
200 ml slagroom
-
2 eetlepels poedersuiker
-
1 appel
-
paar pecannoten
-
Bakplaat met bakpapier
-
spuitzak ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mini pavlova met appel
-
Verwarm de oven op 110 graden. Het is belangrijk als je eiwitten stijf gaat kloppen dat er geen eigeel bij zit en de kom en mixer goed schoon zijn. Mix de eiwitten in een minuut of 5 goed stijf, voeg onder het mixen beetje bij beetje de basterdsuiker en de maĆÆzena er bij. Als de schuim glanst en mooie pieken vormt is hij goed. Doe de geklopte eiwitten in een spuit en maak mooie grote toetjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Als je geen spuit hebt kun je ook met een lepel hoopjes op de bakplaat scheppen. Druk de bovenzijde met een lepel een beetje plat. Zet de bakplaat ongeveer een uur in de oven. Laat de mini pavlovaās daarna een uur met gesloten deur afkoelen.
-
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom op de pavlovaās en verdeel er een paar partjes appel over en wat grof gehakte pecannoten. Wil je dit toetje van te voren maken, bewaar de slagroom en de pavlovaās apart en combineer deze pas op het laatst. Anders bestaat de kans dat de pavlovaās zacht worden door de slagroom.
-
Tip: maak ook eens een pavlova krans
Heeft het gesmaakt?
43 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 145
- vet 9 gr
- verzadigd vet 5.5 gr
- koolhydraten 15 gr
- w.v. suikers 14 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 1.5 gr
- zout 0.02 gr
Ook lekker