Broccoli spinaziesoep met broodcroutons

Snelle soep boordevol groene groenten met een vleugje kokos en zelfgemaakte croutons.

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 5 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit deze aan in een grote soeppan. Voeg daarna de broccoli en de groentebouillon toe. Doe ook alle kruiden erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe.
    Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe zodra de soep gepureerd is en roer goed door.

  2. Doe een scheut olijfolie in een kommetje en pers 2 teentjes knoflook hierin uit. Snijd het broodje in kleine stukken en smeer deze in met het olijfolie-knoflookmengsel. Neem een grillpan en grill het brood totdat de stukjes knapperig zijn worden.

  3. Verdeel de soep over de kommen en voeg in elke kom een schep hüttenkäse toe. Maak af met de broodcroutons en wat kiemgroenten.

Heeft het gesmaakt?
392 stemmen Bedankt voor je stem!