Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broccoli-spinaziesoep met broodcroutons

Snelle soep boordevol groene groenten met een vleugje kokos en zelfgemaakte croutons.

Ingrediënten
  • 300 gr spinazie
  • 1 grote broccoli
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon van blokje
  • 1 ui
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gr hüttenkäse
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 hard volkoren broodje
  • Handje kiemgroenten
Materialen
  • Staafmixer
  • Grillpan

Bereiding
Snipper de ui en fruit deze aan in een grote soeppan. Voeg daarna de broccoli en de groentebouillon toe. Doe ook alle kruiden erbij. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe. Pureer het geheel met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe zodra de soep gepureerd is en roer goed door.

broccoli-spinaziesoep-stap-1.jpg
broccoli-spinaziesoep-stap-2.jpg
broccoli-spinaziesoep-stap-3.jpg

Doe een scheut olijfolie in een kommetje en pers 2 teentjes knoflook hierin uit. Snijd het broodje in kleine stukken en smeer deze in met het olijfolie-knoflookmengsel. Neem een grillpan en grill het brood totdat de stukjes knapperig zijn worden.

Verdeel de soep over de kommen en voeg in elke kom een schep hüttenkäse toe. Maak af met de broodcroutons en wat kiemgroenten.

Beoordeling (306 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst