
Mini ijstaartjes stracciatella
Ijskoude taartjes in een muffinvormpje gemaakt met room, pure chocolade en frambozen met een bodem van Bastogne
30 M + 6 U + 6 M invriezen
Ingrediƫnten: Mini ijstaartjes
Voor stuks
-
0.5 blikje gecondenseerde melk
-
250 ml slagroom
-
50 gr pure chocolade
-
120 gr Bastogne koeken
-
100 gr frambozen
-
40 gr boter ( gesmolten )
Benodigdheden
-
Keukenmachine
-
Mixer
-
12 cupcakevormpjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mini ijstaartjes
-
Smelt de boter. Doe de koekjes in de keukenmachine en maal fijn. Meng met de gesmolten boter. Verdeel dit over de de bodem van de muffinvormpjes en druk aan. Zet in de vriezer.
-
Mix de slagroom en gecondenseerde melk lobbig. Pureer ongeveer de helft va de frambozen. Rasp de chocolade. Schep de snippers chocolade door de room (bewaar een beetje voor de garnering) samen met de gepureerde frambozen.
-
Neem de vormpjes uit de vriezer en vul ze met het roommengsel. Garneer met frambozen en een beetje chocolade en zet weer in de vriezer. Laat ze minimaal 6 uur opstijven.
Heeft het gesmaakt?
67 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 14 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 23 gr
- w.v. suikers 16 gr
- vezels 1.1 gr
- eiwit 2.5 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker