Pecannoten taart met dadels

Pecan Pie is een typisch Amerikaanse lekkernij, maar vol suikers natuurlijk. Deze variant bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een kom 2 eieren met het vanille aroma en klop goed los. Voeg dan het amandelmeel toe samen met de gesmolten kokosolie, kokosbloesem suiker en een snuf zout. Meng tot een deeg. Gebruik indien nodig je handen. Neem de bakvorm en vet deze goed in met boter. Verdeel nu het deeg over de bodem en langs de rand. Bak het deeg in ongeveer 15 minuten gaar en licht goudbruin. Laat de bodem nu afkoelen.

 Ontpit de dadels en voeg deze toe aan de keukenmachine met amandelmelk. Laat dit draaien tot er een redelijk egale massa ontstaat. Voeg eventueel meer amandelmelk toe voor een smeuïge vulling. Wanneer de bodem klaar en afgekoeld is kan de dadelvulling in de bodem gevoegd worden. Hak de helft van de pecannoten en verdeel deze over het dadelmengsel. Duw dit een beetje erin. Neem nu de overige hele pecannoten en leg deze mooi in een rijtje over het dadelmengsel.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

123 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.