
Pecannoten taart met dadels
Pecan Pie is een typisch Amerikaanse lekkernij, maar vol suikers natuurlijk. Deze variant bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers!
25 M + 15 M
Ingrediƫnten
Voor porties
-
400 gr amandelmeel
-
3 eetlepels kokosolie of boter ( gesmolten )
-
2 eieren
-
2 theelepels vanille aroma
-
2 eetlepels kokosbloesem suiker ( of honing )
-
Snuf zout
-
400 gr medjoul dadels
-
3 eetlepels (amandel) melk
-
150 gr pecannoten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een kom 2 eieren met het vanille aroma en klop goed los. Voeg dan het amandelmeel toe samen met de gesmolten kokosolie, kokosbloesem suiker en een snuf zout. Meng tot een deeg. Gebruik indien nodig je handen. Neem de bakvorm en vet deze goed in met boter. Verdeel nu het deeg over de bodem en langs de rand. Bak het deeg in ongeveer 15 minuten gaar en licht goudbruin. Laat de bodem nu afkoelen.
-
Ontpit de dadels en voeg deze toe aan de keukenmachine met amandelmelk. Laat dit draaien tot er een redelijk egale massa ontstaat. Voeg eventueel meer amandelmelk toe voor een smeuĆÆge vulling. Wanneer de bodem klaar en afgekoeld is kan de dadelvulling in de bodem gevoegd worden. Hak de helft van de pecannoten en verdeel deze over het dadelmengsel. Duw dit een beetje erin. Neem nu de overige hele pecannoten en leg deze mooi in een rijtje over het dadelmengsel.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
155 stemmen
Ook lekker