Pecannoten taart met dadels

Pecan Pie is een typisch Amerikaanse lekkernij, maar vol suikers natuurlijk. Deze variant bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers!

Bakrecept 25 min + 15 min + afkoelen

ingrediënten

voor 10 porties

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een kom 2 eieren met het vanille aroma en klop goed los. Voeg dan het amandelmeel toe samen met de gesmolten kokosolie, kokosbloesem suiker en een snuf zout. Meng tot een deeg. Gebruik indien nodig je handen. Neem de bakvorm en vet deze goed in met boter. Verdeel nu het deeg over de bodem en langs de rand. Bak het deeg in ongeveer 15 minuten gaar en licht goudbruin. Laat de bodem nu afkoelen.

  2. Ontpit de dadels en voeg deze toe aan de keukenmachine met amandelmelk. Laat dit draaien tot er een redelijk egale massa ontstaat. Voeg eventueel meer amandelmelk toe voor een smeuïge vulling. Wanneer de bodem klaar en afgekoeld is kan de dadelvulling in de bodem gevoegd worden. Hak de helft van de pecannoten en verdeel deze over het dadelmengsel. Duw dit een beetje erin. Neem nu de overige hele pecannoten en leg deze mooi in een rijtje over het dadelmengsel.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
144 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.