
Ontbijtmuffins met granola
Deze ontbijtmuffins met granola zijn een heerlijke start van de dag! Gemaakt met voedzame ingrediënten zoals amandelmeel, appelmoes en rozijnen, zijn ze perfect voor een gezond ontbijt of tussendoortje. De topping van jam en knapperige granola maakt ze extra lekker.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr zelfrijzend amandelmeel ( koopmans )
-
3 eieren
-
50 ml melk
-
4 eetlepels appelmoes
-
2 theelepels kaneel
-
70 gr rozijnen
-
1 snuf zout
-
9 theelepels jam
-
9 theelepels granola
Benodigdheden
-
muffinbakblik
-
Mixer
-
muffinvormpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 175 graden. Mix allereerst met de mixer de eieren en melk ongeveer 1 minuut. Voeg hier de appelmoes en het kaneel aan toe en mix wederom 1 minuut.
-
Voeg dan het zelfrijzend amandelmeel en een snuf zout toe en mix tot een beslag in ongeveer 2-3 minuten. Spatel als laatste de rozijnen door het beslag.
-
Verdeel het muffinbeslag over de muffinvormpjes in het muffinbakblik en bak de deze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen en verdeel over elke muffin een theelepel jam en granola.
-
Tips:
Vries de muffins in zonder jam en ganola en haal ze de avond van te voren uit de vriezer en je hebt elke ochtend een lekker en snel ontbijtje.
-
Zelfrijzend amandelmeel is verkrijgbaar van het merk Koopmans. Kun je geen zelfrijdend amandelmeel vinden? Gebruik dan 100 gram amandelmeel en 100 gram tarwebloem of speltmeel en 14 gram (1 zakje) bakpoeder.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker