Ga naar de inhoud
Gnocchi met biefstukreepjes

Gnocchi met biefstukreepjes

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven.

40 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr sperziebonen
  • 500 gr gnocchi
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 250 gr biefstukreepjes
  • 1 bol mozzarella ( in plakken )
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • verse basilicum blaadjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de sperziebonen 4 min. in een ruime hoeveelheid water en een snufje zout en giet af.


  2. Zet nog een pan met water op het vuur en kook de gnocchi 2 minuten. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar en kun je ze afgieten.


  3. Hak de knoflook en het sjalotje fijn en fruit deze in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe. Schenk de tomatenpulp erbij en breng op smaak met 1 theelepel suiker en flink wat peper en zout. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en voeg toe aan de tomatensaus. Laat de saus nog 5 min pruttelen.


  4. Bak in een andere pan de biefstukreepjes heel kort rondom bruin. schep de sperziebonen, gnocchi en biefstukreepjes in een grote ovenschaal. Schep de tomatensaus er doorheen en verdeel de mozzarella en pijnboompitten er over.


  5. Zet de schaal 15 min. in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Verdeel er voor het serveren nog een paar verse basilicumblaadjes over.