Gnocchi met biefstukreepjes

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven.

Hoofdgerecht 40 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de sperziebonen 4 min. in een ruime hoeveelheid water en een snufje zout en giet af.

  2. Zet nog een pan met water op het vuur en kook de gnocchi 2 minuten. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar en kun je ze afgieten.

  3. Hak de knoflook en het sjalotje fijn en fruit deze in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe. Schenk de tomatenpulp erbij en breng op smaak met 1 theelepel suiker en flink wat peper en zout. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en voeg toe aan de tomatensaus. Laat de saus nog 5 min pruttelen.

  4. Bak in een andere pan de biefstukreepjes heel kort rondom bruin. schep de sperziebonen, gnocchi en biefstukreepjes in een grote ovenschaal. Schep de tomatensaus er doorheen en verdeel de mozzarella en pijnboompitten er over.

  5. Zet de schaal 15 min. in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Verdeel er voor het serveren nog een paar verse basilicumblaadjes over.

Heeft het gesmaakt?
115 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!