Gnocchi met biefstukreepjes

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven

Ingrediënten
300 gr sperziebonen
500 gr gnocchi 
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 eetl olijfolie
1 theel suiker
150 ml gezeefde tomaten
250 gr biefstukreepjes
1 bol mozzarella, in plakken
3 eetl pijnboompitten
Verse basilicum blaadjes
 
Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de sperziebonen 4 min in een ruime hoeveelheid water en een snufje zout en giet af. Zet weer een pan met water op het vuur en kook de gnocchi 2 minuten. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar en kun je ze afgieten. Hak de knoflook en het sjalotje fijn en fruit deze in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe. Schenk de tomatenpulp er bij en breng op smaak met 1 theel suiker en flink wat peper en zout. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en voeg toe aan de tomatensaus. Laat de saus nog 5 min pruttelen. Bak in een andere pan de biefstukreepjes heel kort rondom bruin. schep de sperziebonen, gnocchi en biefstukreepjes in een grote ovenschaal. Schep de tomatensaus er door heen en verdeel de mozzarella en pijnboompitten er over. Zet de schaal 15 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Verdeel er voor het serveren nog een paar verse basilicumblaadjes over.  

 

102 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.