Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gnocchi met biefstukreepjes

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven

Ingrediënten
300 gr sperziebonen
500 gr gnocchi 
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 eetl olijfolie
1 theel suiker
150 ml gezeefde tomaten
250 gr biefstukreepjes
1 bol mozzarella, in plakken
3 eetl pijnboompitten
Verse basilicum blaadjes
 
Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de sperziebonen 4 min in een ruime hoeveelheid water en een snufje zout en giet af. Zet weer een pan met water op het vuur en kook de gnocchi 2 minuten. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar en kun je ze afgieten. Hak de knoflook en het sjalotje fijn en fruit deze in de olijfolie. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe. Schenk de tomatenpulp er bij en breng op smaak met 1 theel suiker en flink wat peper en zout. Hak de helft van de basilicumblaadjes grof en voeg toe aan de tomatensaus. Laat de saus nog 5 min pruttelen. Bak in een andere pan de biefstukreepjes heel kort rondom bruin. schep de sperziebonen, gnocchi en biefstukreepjes in een grote ovenschaal. Schep de tomatensaus er door heen en verdeel de mozzarella en pijnboompitten er over. Zet de schaal 15 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Verdeel er voor het serveren nog een paar verse basilicumblaadjes over.  

 

Beoordeling (68 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel