
Gnocchi met feta uit de oven
Heerlijk comfortfood met dit recept voor romige gnocchi met feta uit de oven. Met maar een aantal ingrediënten en 20 minuten oventijd heb je dit smaakvolle gerecht al op tafel staan.
10 M + 20 M oventijd
Ingrediënten: Gnocchi feta
Voor personen
-
500 gr gnocchi
-
400 gr kerstomaten uit blik
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
150 gr romaatjes
-
150 gr feta
-
1 handje verse basilicum
-
1 snuf peper en zout
-
Boter of olie om in te vetten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Gnocchi feta
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Vet een ovenschaal in en giet hier het blik met kerstomaatjes in. Snijd de tomaatjes in partjes en toe ook in de ovenschaal.
-
Strooi de Italiaanse kruiden, peper (en optioneel zout) erover en doe de gnocchi erbij. Schep alles goed door elkaar.
-
Leg het blok feta in het midden en bak ca. 15 minuten in de oven.
-
Prak de feta iets met een vork en roer dan door de gnocchi. Doe een handje verse basilicum erbij en schep erdoor.
-
Tip: lekker met pittige olijfolie erover.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
15 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 520
- vet 20 gr
- verzadigd vet 11 gr
- koolhydraten 65 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 15 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker