Ga naar de inhoud
Gnocchi met feta uit de oven

Gnocchi met feta uit de oven

Heerlijk comfortfood met dit recept voor romige gnocchi met feta uit de oven. Met maar een aantal ingrediënten en 20 minuten oventijd heb je dit smaakvolle gerecht al op tafel staan.

10 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr kerstomaten uit blik
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 150 gr romaatjes
  • 150 gr feta
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 snuf peper en zout
  • Boter of olie om in te vetten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Vet een ovenschaal in en giet hier het blik met kerstomaatjes in. Snijd de tomaatjes in partjes en toe ook in de ovenschaal.


  3. Strooi de Italiaanse kruiden, peper (en optioneel zout) erover en doe de gnocchi erbij. Schep alles goed door elkaar.


    gnocchi met feta uit de oven stap 1 gnocchi met feta uit de oven stap 2 gnocchi met feta uit de oven stap 3
  4. Leg het blok feta in het midden en bak ca. 15 minuten in de oven.


  5. Prak de feta iets met een vork en roer dan door de gnocchi. Doe een handje verse basilicum erbij en schep erdoor.


  6. Tip: lekker met pittige olijfolie erover.