Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ham kaas croissants met ei

Deze croissants gevuld met roerei en ham zijn heerlijk bij het (paas)ontbijt

Ingrediënten
  • 1 rol croissantdeeg
  • 2 kleine eieren
  • 75 ml slagroom
  • 6 plakken schouderham
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • snuf peterselie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren door elkaar en voeg de room toe. Verhit een beetje boter in een pan en voeg het eimengsel toe en laat een paar seconde stollen. Schep dan met een houten spatel door elkaar, van buiten naar binnen. Voeg de peterselie, peper, zout en kaas toe en zet het vuur uit. Laat het ei niet te lang doorbakken ander wordt deze droog. Rol het croissantdeeg uit en snijd op de naden door. Maak een klein sneetje in het midden van de rechte zijde. Leg een plak schouderham op het midden van het brede gedeelte. Schep hier wat roerei op en rol het croissantje voorzichtig op. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met een beetje slagroom (of ei) en bak 12 min in de oven. Ze kunnen zowel warm als koud worden geserveerd maar zijn warm net iets lekkerder.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette