Ga naar de inhoud
Ham kaas croissants met ei

Ham kaas croissants met ei

Deze croissants gevuld met roerei en ham zijn heerlijk bij het (paas)ontbijt

25 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 rol croissantdeeg
  • 2 kleine eieren
  • 75 ml slagroom
  • 6 plakken schouderham
  • handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • snuf peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren door elkaar en voeg de room toe. Verhit een beetje boter in een pan en voeg het eimengsel toe en laat een paar seconde stollen. Schep dan met een houten spatel door elkaar, van buiten naar binnen. Voeg de peterselie, peper, zout en kaas toe en zet het vuur uit. Laat het ei niet te lang doorbakken ander wordt deze droog. Rol het croissantdeeg uit en snijd op de naden door. Maak een klein sneetje in het midden van de rechte zijde. Leg een plak schouderham op het midden van het brede gedeelte. Schep hier wat roerei op en rol het croissantje voorzichtig op. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met een beetje slagroom (of ei) en bak 12 min in de oven. Ze kunnen zowel warm als koud worden geserveerd maar zijn warm net iets lekkerder.



  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.