Croissant bake uit de oven

Deze ovenschaal met broodpudding van croissants is gevuld met nectarine en afgemaakt met chocolade, perfect voor een brunch!

Lunch recept 10 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de croissants in stukken en voeg deze in een ovenschaal. Neem een kom en klop hierin de eieren samen met de melk en de suiker. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Snijd de nectarines in blokjes en voeg dit aan de mix toe.

  2. Giet het hele mengsel over de stukken croissants in de ovenschaal. Bak de croissant bake af in ongeveer 30 minuten. Smelt een beetje chocolade au-bain-marie en verdeel dit over de croissant bake zodra deze uit de oven is. Strooi er ook wat geschaafde amandelen overheen.

  3. Tip: dit recept is ideaal om ‘oude’ croissants op te maken die niet helemaal meer vers zijn. Je kunt ook afbak croissants gebruiken. Vervang de nectarines ook eens door perzik, mango of ananas.

Heeft het gesmaakt?
38 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!