Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Croissant bake uit de oven

Deze ovenschaal met broodpudding van croissants is gevuld met nectarine en afgemaakt met chocolade, perfect voor een brunch!

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de croissants in stukken en voeg deze in een ovenschaal. Neem een kom en klop hierin de eieren samen met de melk en de suiker. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Snijd de nectarines in blokjes en voeg dit aan de mix toe.

 Giet het hele mengsel over de stukken croissants in de ovenschaal. Bak de croissant bake af in ongeveer 30 minuten. Smelt een beetje chocolade au-bain-marie en verdeel dit over de croissant bake zodra deze uit de oven is. Strooi er ook wat geschaafde amandelen overheen.

 Tip: dit recept is ideaal om ‘oude’ croissants op te maken die niet helemaal meer vers zijn. Je kunt ook afbak croissants gebruiken. Vervang de nectarines ook eens door perzik, mango of ananas.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×