Croissant bake uit de oven

Deze ovenschaal met broodpudding van croissants is gevuld met nectarine en afgemaakt met chocolade, perfect voor een brunch!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de croissants in stukken en voeg deze in een ovenschaal. Neem een kom en klop hierin de eieren samen met de melk en de suiker. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Snijd de nectarines in blokjes en voeg dit aan de mix toe.

 Giet het hele mengsel over de stukken croissants in de ovenschaal. Bak de croissant bake af in ongeveer 30 minuten. Smelt een beetje chocolade au-bain-marie en verdeel dit over de croissant bake zodra deze uit de oven is. Strooi er ook wat geschaafde amandelen overheen.

 Tip: dit recept is ideaal om ‘oude’ croissants op te maken die niet helemaal meer vers zijn. Je kunt ook afbak croissants gebruiken. Vervang de nectarines ook eens door perzik, mango of ananas.

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.