Ga naar de inhoud
Croissant bake uit de oven

Croissant bake uit de oven

Deze ovenschaal met broodpudding van croissants is gevuld met nectarine en afgemaakt met chocolade, perfect voor een brunch!

10 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 croissants
  • 2 nectarines
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 3 eetlepels suiker
  • 40 gr chocolade
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Snijd de croissants in stukken en voeg deze in een ovenschaal. Neem een kom en klop hierin de eieren samen met de melk en de suiker. Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop tot een glad geheel. Snijd de nectarines in blokjes en voeg dit aan de mix toe.


  2. Giet het hele mengsel over de stukken croissants in de ovenschaal. Bak de croissant bake af in ongeveer 30 minuten. Smelt een beetje chocolade au-bain-marie en verdeel dit over de croissant bake zodra deze uit de oven is. Strooi er ook wat geschaafde amandelen overheen.


  3. Tip: dit recept is ideaal om ‘oude’ croissants op te maken die niet helemaal meer vers zijn. Je kunt ook afbak croissants gebruiken. Vervang de nectarines ook eens door perzik, mango of ananas.