Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hamlap met ananas

Heerlijke combi van gemarineerde hamlappen met frisse ananas onder een gegratineerd laagje kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Bestrooi de hamlappen met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en voeg een scheutje sojasaus toe en schep het vlees goed door de marinade. Je kunt het vlees meteen bereiden of afgedekt een paar uur in de koelkast laten marineren voor extra smaak.

 Verwarm de grill (of oven) voor. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak de hamlappen in totaal ca 8 minuten. Schep ze daarna met de jus uit de pan over in een ovenschaal en leg er een schijf ananas op. Bestrooi met kaas en grill de hamplappen een paar min tot de kaas gesmolten. Lekker met wat aardappeltjes of friet en een salade.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×