Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hamlap met ananas

Heerlijke combi van gemarineerde hamlappen met frisse ananas onder een gegratineerd laagje kaas

Ingrediënten
  • 4 hamlappen (op kamertemperatuur)
  • scheutje sojasaus
  • snuf paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf peper
  • handje geraspte kaas
  • 4 schijven ananas
  • klont boter

Bereiding
Bestrooi de hamlappen met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en voeg een scheutje sojasaus toe en schep het vlees goed door de marinade. Je kunt het vlees meteen bereiden of afgedekt een paar uur in de koelkast laten marineren voor extra smaak.

Verwarm de grill (of oven) voor. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak de hamlappen in totaal ca 8 minuten. Schep ze daarna met de jus uit de pan over in een ovenschaal en leg er een schijf ananas op. Bestrooi met kaas en grill de hamplappen een paar min tot de kaas gesmolten. Lekker met wat aardappeltjes of friet en een salade.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×