
Hamlap met ananas
Heerlijke combi van gemarineerde hamlappen met frisse ananas onder een gegratineerd laagje kaas
25 M + 5 M oventijd
Ingrediƫnten: Hamlap met ananas
Voor stuks
-
4 hamlappen ( op kamertemperatuur )
-
scheutje sojasaus
-
snuf paprikapoeder
-
snuf knoflookpoeder
-
snuf peper
-
1 handje geraspte kaas
-
4 schijven ananas
-
1 klont boter
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Hamlap met ananas
-
Bestrooi de hamlappen met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en voeg een scheutje sojasaus toe en schep het vlees goed door de marinade. Je kunt het vlees meteen bereiden of afgedekt een paar uur in de koelkast laten marineren voor extra smaak.
-
Verwarm de grill (of oven) voor. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak de hamlappen in totaal ca 8 minuten. Schep ze daarna met de jus uit de pan over in een ovenschaal en leg er een schijf ananas op. Bestrooi met kaas en grill de hamplappen een paar min tot de kaas gesmolten. Lekker met wat aardappeltjes of friet en een salade.
Heeft het gesmaakt?
33 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 18 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 10 gr
- w.v. suikers 7 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 28 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker