Hamlap met ananas

Heerlijke combi van gemarineerde hamlappen met frisse ananas onder een gegratineerd laagje kaas

Hoofdgerecht 25 min + 5 oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bestrooi de hamlappen met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en voeg een scheutje sojasaus toe en schep het vlees goed door de marinade. Je kunt het vlees meteen bereiden of afgedekt een paar uur in de koelkast laten marineren voor extra smaak.

  2. Verwarm de grill (of oven) voor. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en bak de hamlappen in totaal ca 8 minuten. Schep ze daarna met de jus uit de pan over in een ovenschaal en leg er een schijf ananas op. Bestrooi met kaas en grill de hamplappen een paar min tot de kaas gesmolten. Lekker met wat aardappeltjes of friet en een salade.

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!